Glutenfria våfflor

Hörni, på måndag är det våffeldagen. För mig är våffeldagen det riktiga startskottet på våren. Vet inte varför men det har bara blivit så med åren.

Här har du ett supergott recept på helt glutenfria våfflor. Så goda att äta till grädde och sylt.

Glutenfria våfflor, ca 8 st.

100 g smör

4,5 dl mjölk

1 tsk bakpulver

4,5 dl Finax Glutenfri Mjölmix

0,5 tsk salt

1 tsk socker

Smör till våffeljärnet

Gör såhär:

1) Smält smör och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna. Brukar svalna rätt snabbt med riktigt kall mjölk.

2) Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan. Här låter jag det stå och svälla i ca 10 min.

3) Tillsätt sen salt och socker. Rör till en jämn smet. Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet.

Servera med grädde och sylt, det är också supergott med glass och chokladsås. Tony brukar ha på smör och socker. 

Ät & njut på måndag! Det tänker jag göra!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sommaren är här….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x