Perfekta rätten för helgen. Den här såsen mina vänner kan du dricka! Så god är den.
HELSTEKT FLÄSKFILÉ MED BALSAMICOSÅS, 4 pers.
2 fläskfiléer
1 msk rosmarin (torkad)
svartpeppar
salt
1,5 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
3 tsk soya
2 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 dl vatten
1 köttbuljong
Gör såhär:
1) Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite av rosmarinen.
2) Stek dom runt om. Lägg i en ugnssäker form, häll i vatten i stekpannan och rör runt lite. Häll vattnet över fläskfiléerna. Ha i 1 msk vardera av kalvfond och balsamicovinäger. Ha i 1 tsk av soyan också. Pressa i en vitlöksklyfta (valfritt). Slutligen smular du i köttbuljongen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min.
4) Blanda under tiden grädde och crème fraîche. Ha i resten av soyan, kalvfonden, rosmarinen och balsamicovinägern. Vispa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
5) Ta ut köttet, häll av det mesta av vattnet utan att hälla ut kryddorna. Häll sedan gräddblandningen över köttet. Är såsen väldigt ljus häller du på lite mer soya. In i ugnen i ytterligare 15 minuter.
6) Serveras till ris eller potatis av något slag och en härlig grönsallad gjord på ruccola, gurka, sugarsnaps, fetaost, majs, gurka och tomat
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av fler härligt goda recept:
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås
Kyckling med baconinbakad potatiskaka
Kram Nina
Ska testas 🙂
Hej!
Vilken balsamicovinäger använder du till denna?
Verkar gott!
Hej, jag undrar också vilken balsamico du använder? Samt om du helsteker fläskfilén?
Balsamvinäger kör jag. Ja jag steker den så den får yta.
Hej, dum fråga kanske men när skivar du filén? Är det efter att den har varit i ugnen första gången & innan man häller på såsen? 🙈🤩
Ja exakt då. 😍