Innehåller annonslänk
Idag lagade jag mat i crockpoten igen. Det blev verkligen helt fantastiskt. T.o.m jag som själv lagade maten satt och hummade och sa ”Fifasen så gott detta var” högt. Tony var lyrisk. Nu vill han inte äta annat. Haha….då måste man ha lyckats med maten tänker jag. 🙂 Har du ingen crockpot kan jag verkligen rekommendera dig att investera i en sån. Enklare matlagning är väl svår att hitta. Du förpreppar endast och sen skköter crockpoten allt själv. I flera timmar tar den hand om maten och du kan göra annat. Hur lyxigt? Jag har den HÄR crockpoten och den har fått bäst i test. förstår verkligen det då den är kanonbra.
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA I CROCKPOT, 6 pers:
6 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
3 msk tomatpure
2 kycklingbuljongtärningar
0.75 dl soltorkade tomater
1 palsternacka
1 dl svarta urkärnade oliver
3 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 tsk färsk oreganopasta (ser ut såhär)
funkar med vanlig färsk också
3 msk färsk timjan
3 msk färsk basilika
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1/2 msk majsstärkelse
1/3 dl grädde
Ca 10 cocktailtomater
GÖR SÅHÄR:
1) Börja med att steka kycklingfiléer i olja, jag hade färska. Har du frysta så tinar du dem. Salta och peppra kycklingen. Pressa på vitlöken och låt steka runt med kycklingen i någon minut. Gör detta när kycklingen nästan är klar.
2) Ta ur kycklingfiléerna och lägg i dem i crockpoten. Gör du denna rätt i en gjutjärnsgryta så lägger du dem i den. Spar oljan du stekt i i stekpannan. Häll i vatten, grädde, hacka i buljongtärningarna, kalvfonden, vinägern, dijonsenapen, oreganopastan och tomatpuren. Vispa runt i pannan så allt blandas ihop. Häll allt över kycklingen.
3) Skala och skär palsternackan i mindre bitar, ha i den. Ha också i soltorkade tomater, cocktailtomater och oliver. Sätt crockpoten på högsta värme och låt tillagas i 3 ttimmar. Gör du i gjutjärnsgryta så har du den med folie som lock i ugnen på 130 grader i ca 3 timmar. Efter ca halva tiden har du i timjan och basilika.
4) När det är ca 20 minuter kvar blandar du majsstärkelse och grädde i ett glas. Häll i och blanda runt. Låt puttra tiden ut.
Servera med ris, potatis eller pasta.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Himmelskt krämig kycklinggryta med soltorkade tomater och parmesan
vilken crockpot har du? hittar ingen länk att trycka på.
Så, nu har jag fixat länken!
Tack för tips; åh så gott det ser ut! Har funderat på en crockpot men nu slog jag till; gillar god mat men tycker ibland att det tar ’för mkt tid’ att laga. Nu blir det snart god gryta här med:-) Tar gärna emot flera såna recept. Ha en fin finfredag goa Nina hälsar Helene
Du kommer inte att ångra dig, världens bästa är den. Lättare matlagning kan man inte hitta. Vi låter vår stå framme, då använder man den mycket oftare. Ett tips! Stor kram och trevlig helg!
Bäst i test år 2016 står det. Vet du om den fortfarande är bäst i test. Tänkte att mycket kan ju ha hänt på 2-3 år.
Det vet jag faktiskt inte, men den är verkligen grym!
Ser jättegott ut. Jag tänkte prova men det verkar vara svårt att hitta Oreganopastan.Kan man ersätta den med nåt annat?
Är det? Det finns i alla stora matvaruaffärer. Annars får du ta torkad. Går lika bra.
Blev middagsbjudning, å alla tyckte det var super gott
Så kul att höra!
De hade alla andra typer av pasta, men inte oregano, har du någon reservlösning, köpt färsk oregano. Ska laga till söndag.
Kam namn inte göra den i gjutjärnsgryta på spisen