Tipsar om god maträtt till helgen. Ibland blir vissa maträtter bara så himla bra, man liksom lyckas sådär fantastiskt bra. Det är då man ska skriva upp receptet och dela med sig. Detta recept är ett sådant!
PARMAINLINDAD KYCKLINGFILE I KRÄMIG ROSMARIN & BALSAMICOSÅS, 4 – 6 pers
4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar
1 pkt parmaskinka
1 burk créme fraiche
3 dl grädde
1 msk rosmarin (torkad)
3 msk balsamico (balsamvinäger)
1 msk kalvfond
1 msk soya
Gör såhär:
1) Rulla in varje kycklingfilé i parmaskinka. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min till att börja med.
2) Blanda resten av ingredienserna i en bunke, vispa ordentligt så allt blandas ut. Ta ut kycklingen och häll över såsen. In i ugnen i ca 20-30 minuter till så det får puttra in i kycklingen.
3) Potatisen lägger du på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja, strö över ca 3 msk solrosfrön, salt och ca 1 msk torkad timjan. Rör om så det blandas. In i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min.
Servera med en god sallad!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Kan man ta vitlök istället för rosmarin, tros?
Vitlök blir jättegott också om du inte gillar rosmarin.
Den parmalindade kycklingfilén i krämig rosmarin & balsamicosås lät jättegod – ska testas! Men hur menar du när du skriver ”4 kycklingfiléer skurna i 4 långa bitar” – ska jag dela 1 kycklingfilé till 2 avlånga bitar eller ska jag dela varje filé i 4 långa bitar…?
Varje file i 4 avlånga bitar. 👌🏻🤩