Nu har jag precis ätit lunch här, mums vad gott det var alltså! Lite lite starkt sådär, lagom starkt för en annan som är lite känslig.
Det här är en thairätt som blev så mycket godare än jag hade vågat hoppats på. Jag har lagat den på kycklingfärs.
THAIGRYTA MED KYCKLINGFÄRS, 4 port.
500 g kycklingfärs
500 g (1 påse) wokgrönsaker
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 msk asiatisk fond (bild längre ned)
3 tsk grön currypasta (bild längre ned)
1 burk kokosgrädde
1 1/2 dl havremjölk
salt
svartpeppar
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärsen i kokosolja så den blir genomstekt. Häll i wokgrönsakerna och låt dem steka med i några minuter.
2) Ha i alla kryddor, currypastan och fonden. Stek med det.
3) Häll i kokosgrädden och havremjölken. Rör om allt och låt puttra på plattan i ca 15 minuter.
Vi serverade detta med fullkornsris. Funkar utmärkt att servera med ris, risnudlar eller vanliga nudlar.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Hej Nina..
Måste fråga om du någon gång i framtiden kan göra något utan röda födoämnen..då jag är allergisk mot det..våre kul och se om du skulle kunna hitta på något gott som jag har missat❤
tack på förhand
Kan du välja bort det ur recepten tro? Ska absolut tänka på det framöver. ❤️
Ska testa detta inom kort!