Tänkte jag skulle tipsa dig om en URGOD marinad till köttet eller kycklingen! Denna marinad blir toppen t ex om du vill helsteka.
Såhär gör jag:
SUPERGOD MARINAD:
1 dl olivolja
4 msk kinesisk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
4 msk honung
2 tsk dijonsenap
Grovmalen svartpeppar
Salt
Färsk timjan
Gör såhär:
1) Häll i olivolja, soya, honung, kalvfond och senap i en bytta. Rör om ordentligt.
2) Häll i alla kryddor och riv timjan i. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om.
3) Låt gärna marinaden stå och gojsa ihop sig med köttet/kycklingen i kylen en stund, minst 30 min men gärna över hela natten. Sen är det bara steka eller grilla godsakerna.
För helstekt Fläskfilé så brukar jag först steka hela biten i rikligt med smör. Det ska bli en yta på köttet. Ta sedan hela biten och lägg i en ugnsfast form, häll fettet och resten av marinaden uppepå. Skjuts in i ugnen på 200 grader. Den ska steka i ca 15-20 min eller tills köttet nått en innertemperatur på 65 grader.
Serveringsförslag:
Krossad potatis med vitlök & parmesan
Parmesan och skinkfyllda potatisar
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Kram Nina
Sker jättegott ut