Något att bjuda på till förrätt på nyårsafton skulle kunna vara chèvre och rödbetssallad. Antingen små sallader på små assietter, eller så gör man en stor som alla får plocka ifrån.
2 hela getostar (chèvre), 400 g
5 hela färska rödbetor
Ruccolasallad
Gräslök
Honung/senapsdressing:
1 dl olivolja
2 msk honung
3 msk vinäger (vitvinsvinäger)
2 msk dijonsenap
2 krm salt
1 kr malen svartpeppar
Gör såhär:
1) Skala röbetorna och koka så det är nästan helt mjuka. Lite tuggmotstånd i mitten gör inget. Dela varje i 4 klyftor.
2) Ta en liten ugnsfast form och lägg getosten på den. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 5-8 min eller tills osten börja smälta ute på kanterna.
3) Gör dressingen: Blanda samman alla ingredienser och blanda ordentligt. Jag brukar göra mina dressingar i sparade gamla dressingflaskor och bara skaka om. Perfekt!
4) Lägg ut en ruccolabädd på ett stort fat eller små om du föredrar det. Lägg på de klyftade röbetorna. Lägg på den mjuka varma getosten (chèvren). Toppa med lite hackad gräslök och ringla sedan över senap/honungsdressingen.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Tack för gott tips måste jag testa .
Gott nytt år
Hur många portioner räcker det till?