Nu ska du få recept på specialare till köttbullar som blir så saftiga och så goda med fantastisk smak! Dessutom blir det perfekt runda. Bara en sån sak.
Det finns nämligen ett knep för köttbullar förstår ni. Ett knep som jag tycker är synd att jag inte visste tidigare. Så nu hoppas jag kunna dela med mig av detta och få det att spridas till fler!
Dessa köttbullar blir goda både till jul, men också som här nedan klassiskt med gräddsås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka.
PERFEKTA KÖTTBULLAR, ca 25 st:
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 msk grovkornig senap
1,5 krm kryddpeppar
1,5 tsk farinsocker
1 ägg
2 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 lök
1,5 l buljong ( 1,5 l vatten + oxbuljongtärningar 2 st)
Gör såhär:
1) Koka upp buljongen.
2) Skala och hacka löken så fint du kan. Med fördel skulle du kunna mixa den så den blir till en smet. Då håller köttbullarna ihop fint. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Forma köttbullar eller så lägger du smeten i en spritspåse och spritsar ut små bollar. Bra att göra om man ska göra väldigt många.
3) Lägg i köttbullarna i den sjudande buljongen. Låt koka i några minuter. När de är klara flyter fe upp till ytan.
4) Stek sedan köttbullarna i rikligt med smör eller så placerar du ut dem på bakplåtpappersklädd plåt och steker på 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fått fin färg.
Servera med rårörda lingon, brunsås, pressgurka, potatismos.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Kika gärna på dessa recept också:
Tror du det blir bra om jag bara kokar dom och sen fryser jag in dom och steker dom någon dag senare eller blir dom lika bra om man steker direkt?
Koka och frys dem, stek på dem sen när de ska ätas.
Det tror jag blir toppen!
Köttbullarna med kryddpeppar var otroligt goda. Det är dessa köttbullar som gäller i framtiden
Blir de torra om man fryser dem?
Jag har aldrig behövt frysa, men det har jag svårt att tro. 👍🏼
Ledsen att säga…men mina blev lösa klumpar! Gjorde exakt efter receptet…vad kan jag gjort fel??
Oj, låter som det saknas något i receptet. Dålig kvalitet på ströbrödet kanske?
Sjukt goda😉dom får lätt 10 av 10,trodde inte det skulle bli bra när man kokade dom först och sen stekte,dom blev kanon smaskiga!
Visst blir dom toppen! 👌🏻👍🏼😋 Supergoda! Kul att du gillade. 👍🏼
Fattar inte buljongvatten. 1.5Liter??
Ja du gör buljong på 1,5 liter vatten. Det står på buljongtärningspaketet hur du ska göra. 👌🏻
Jag har nytt blivit konstaterat gluten intolerant. Undrar om du har nått gott recept på mjukt bröd! Provat det som finns i affärerna… smakar inte bra! MVH/ Carina
Jag har en hel kategori som heter Glutenfritt. Kika där. ❤️
Kan man koka dom dagen innan man ska äta dom och sen precis innan servering steka dom? 🎅🏻🎄
Det blir perfekt! 🧑🏼🎄🥰
Supergoda och perfekta så tack för bästa receptet ❤️ En fråga, om man vill byta ut löken mot lökpulver hur många teskedar ska man då ha i? 🎄🎅🏻
Jag skulle säga 2 tsk. ☺️ Kul att du gillade receptet, dom är verkligen så goda! 🥰