Snittar – Rågbröd med saffranskräm och apelsin

Dessa tilltugg har redan varit med en gång på bloggen men tål att tipsas om igen. Nu också med lite bättre bilder så man ser hur de ser ut.

RÅGBRÖD MED SAFFRAN OCH APELSINKRÄM

Några skivor grovt rågbröd

100 g färskost (typ Philadelphia)

0,5 g saffran

0,5 dl creme fraiche

Ljus sirap

3 apelsiner

Färsk timjan

Gör såhär:

1) Skär upp brödet i mindre fyrkanter.

2) Blanda creme fraiche, färskost och saffran. Låt stå i kylen en stund.

3) Riv skalet på apelsinen.

4) Lägg på lite av saffrankrämen på varje bit bröd. Strö över lite apelsinzest. Ringla över ljus sirap över varje bröd. Avsluta med att klippa över lite färsk timjan.

12
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
5 years ago

Mums, detta låter smarrigt! Ska det vara skal från 3 apelsiner, men ingen apelsin i?

niinis
niinis
Reply to  Anna
5 years ago

Precis!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x