Dags för ännu ett tilltugg. Dessa härligheter blev en riktig höjdare bland glöggmingelgästerna. De ser kanske inte mycket ut för världen men gör verkligen underverk med smaklökarna i munnen. Busenkelt att svänga ihop och smakerna är verkligen så fina tillsammans. Detta recept hittade jag på Coops sida.
Minipizzor med bacon och dadlar
1 pizzadeg
1 gul lök
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
140 g bacon
10 torkade dadlar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Skär löken i småhack och fräs den i rikligt med smör tills den blir mjuk. Den ska inte få någon färg, bara mjukna ordentligt.
2) Lägg löken i en bunke tillsammans med rosmarin och olivolja. Mixa till en slät kräm med stavmixer.
3) Finhacka dadlarna.
4) Strimla baconet och stek det en stund. Behöver inte bli knaprigt, det blir det i ugnen.
5) Tryck ur små rundlar av pizzadegen. Ca 5 cm i diameter.
6) Bred på lökkrämen på rundlarna. Toppa med bacon och dadlar.
7) Skjuts in i ugnen i ca 5-6 minuter tills det precis börjar få färg. Klart!
Följ mig gärna på Facebook för mer recept, inspiration och livet i största allmänhet.