Creme brulée

En av de absolut godaste efterrätterna av alla är creme brulée! En stor favorit i vår familj. Den knäckiga sockriga ytan och så den härligt krämiga insidan som smakar ljuvligt!

PANNACOTTA 4 pers

0,5 krm vaniljpulver (eller 1/2 vaniljstång)

2,5 dl vispgrädde

0,75 dl mjölk

4 äggulor

0,75 dl strösocker

1 msk råsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 150 grader. Skrapa ur fröna om du har vaniljstång.

2) Koka upp vaniljstång (har du inte stång så behövs det inte) vaniljfrön, grädde och mjölk. Ta av från värmen och låt stå och dra i ca 10 min.

3) Rör ihop äggulor med socker. Blanda sedan i gräddmjölken.

4) Fördela ut smeten i ugnssäkra formar. Ställ formarna i en djup plåt med vatten. Låt gräddas i 40 min. Testa om de är klara genom att skaka till på formen, de ska vara fasta i konsistens.

5) Vid servering strör du råsocker över formarna och bränner med en brännare. Har du ingen brännare ställer du den högt upp i ugnen och sätter den på 250 grill. Håll koll då den kan gå fort för sockret att brännas.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av fler recept:

Banan & chokladpaj

Lyxig chokladtårta

Vit chokladpannacotta

Kram Nina

8
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

MÅNDAGLISTAN

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x