Inlägget innehåller adlinks
Här har du ett recept på ett väldigt nyttigt bröd. Finns faktiskt ingenting i detta som är onyttigt. Dessutom kan barnen äta med god aptit då man bara säger att det är kanelbullar fast gjort som bröd.
I brödet finns både havremjöl, proteinpulver samt fibersirap som alla är nyttiga. Havremjöl man köper är lättare att blanda med vätska t ex och sprängfyllt med nyttigheter. Proteinpulver hjälper kroppen att på ett hälsosamt sätt få i sig tillräckligt med protein och känna mättnad. Fibersirap är sött som socker, sirap och honung när man äter det men innehåller färre kalorier. Den framställs helt av naturliga ingredienser och innehåller dessutom probiotika som är helt naturligt och stimulerar tillväxt av många goda bakterier i kroppen. Denna kan man med fördel ringla över pannkakor och gröten.
NYTTIG KANELBULLELIMPA
5 dl havremjöl (finns HÄR)
2 skopor vaniljproteinpulver (finns HÄR)
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl fibersirap (finns HÄR)
2 äggvitor
2,25 dl mandelmjölk
1/2 dl osötad äppelmos
KANELSWIRL
1/2 dl fibersirap (finns HÄR)
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
GÖR SÅHÄR:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Klä en brödform (ca 1 liter) med bakplåtspapper.
3) I en stor bunke blandar du till brödsmeten. Ha i havremjöl, proteinpulver, bakpulver, salt, fibersirap, ägg, mandelmjölk och osötad äppelmos.
4) I en annan liten skål blandar du kanelswirl. Häll i fibersirap, kanel och kardemumma.
5) Täck sedan brödformens botten med brödsmet. Ta kanelswirlen och ringla lite över smeten. Fyll sedan på lite mer smet, ringla sedan kanelswirl på igen. Gör så tills allt är slut, avsluta med kanelswirl uppepå.
6) Dra med en kniv i hela smeten så kanelswirlen liksom blandas i smeten. Grädda i ca 45-60 minuter. Brödet ska vara torrt när du känner med en matkniv i det.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.