Innehåller annonslänk
Ingen jul utan en perfekt kokt smörkola va? Det spelar ingen roll hur mänga satser jag kokar av den här smörkolan, den tar alltid slut i ett nafs!
Du måste bara testa, dessutom så är den lätt att få i perfekt konsistens så tveka inte utan bara gör den.
RECEPT:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
flingsalt
Gör såhär:
1) Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2) Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 20-30 minuter. Rör om då och då. Jag använder VÄRLDENS bästa redskap för att koka perfekt kola. (Här har du en grymt bra kökstermometer.) 126 grader ska smörkolan vara så är den klar och i perfekt konsistens. Annars så använder du dig av metoden kulprovet. Häll en tesked i kallt vatten och se om du kan rulla det till en kula, då är det klart.
3) Lägg bakplåtspapper i en form. Häll i kolasmeten där i. Strö över flingsalt efter smak. Dela sedan upp dessa med en vass kniv, snurra in i smörpapper och sedan är det klart.
Hur stor form använder du?
Jättegod smak men min blev väldigt seg, din ser snarare spröd ut på bilden? Ska inte smöret röras i sist möjligtvis?
Min är inte alls spröd, den blev perfekt seg.