Innehåller annonslänk
I morse gjorde jag ju kokosscones. Wow vad gott det blev, svårt att sluta äta dessa godingar alltså. Tony och jag åt 3 bröd var.
Kokosscones, 8 st
3 dl kokosflingor
1,5 dl pofiber
2,5 dl gräddfil
2 msk fiberhusk (finns att köpa storpack HÄR)
1 ägg
50 g smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Solrosfrön till garnering
Gör såhär:
1) Blanda fiberhusk och gräddfil i en bunke och låt stå och svälla ihop under ca 3 minuter.
2) Kör kokosflingorna i blendern tills det blir mjöl.
3) Häll i kokosmjölet, salt, bakpulver, pofiber i bunken. Knäck i ägget också. Blanda om.
4) Smält smöret och häll i det i smeten.
5) Klä en bakplåt med bakplåtspapper, smörj 2 stora rundlar med smör. Klicka ut 2 stora rundlar av smeten på bakplåten. Degen är ganska kladdig. De ska vara ca 15 cm i diameter.
6) Ta en degspatel och gör ett kors i hela plattan, i båda. Nagga sedan varje.
7) Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 -20 min. De ska få fin färg uppepå. Dela 4 bitar av varje, jag skär där jag tryckt ned med degspateln. Ät med smör, ost och skinka. Så gott!
Tips! Vill du inte ha glutenfritt byter du ut kokos, fiberhusk och pofiber mot vanligt mjöl.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ska absolut baka dessa bröd.
På tal om fars och morsdagar. ..
Jag ska ta som vana att samla familjen på tacksägelse dagen. .
Nån helg i november. (Tror inte det står i almanackan??)
Men det känns rätt att införa det.
Ha det bra. Och tack för alla görbra recept. ♥
Ser gott ut. Blir det någon skillnad om man blendar kokosflingor, eller tar färdigt kokosmjöl? Kanske saftigare med flingorna?
Det är vilket som tror jag faktiskt. Men som du säger, kokosflingorna bevarar ju lite saftighet när man blendar.
Jag undrar när ägget ska tillsättas.
Ett litet tips är att skriva ingredienserna i den ordning man ska använda dom.
Ja ursäkta, brukar göra så men var lite stressad när jag skrev detta inlägg. Ägget har du i tillsammans med de torra ingredienserna.