Något som är kul att baka till Halloween är den härliga Spindelkakan. Den är inte bara fin att se på, den blir väldigt smaskig också!
SPINDELKAKA
2 ägg
2 dl strösocker
150 g smör
100 g hackad mörk choklad
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Garnering:
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
Gör såhär:
1) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa utan bara rör ihop så det blandas ordentligt.
2) Smält smöret, ta av från plattan. Ha i chokladen. Låt det smälta med under omrörning.
3) Häll i smöret med choklad i äggsmeten. Sikta också i mjöl och kakao. Rör tills du har en seg smet.
4) Ha i bakplåtspapper i en springform, i botten men gärna på sidorna också. Annars smörjer du sidorna.
5) Häll i smeten. Grädda på 175 grader i ca 20-25 min. Låt kakan svalna helt.
6) Smält den vita och den mörka chokladen för sig. Ha först på den vita över hela kakan. Sedan häller du i den mörka i en spritspåse och gör som formationen av ett spindelnät. Dra med en tandpetare från mitten och ut med jämna mellanrum.