När jag känner för att vara helt utan mjöl, ja glutenfritt mjöl så brukar jag baka det här brödet. Det är scones bakade på havremjöl. Goda, enkla och hälsosamma.
HAVRESCONES, 2 runda
2,5 dl havregryn
2 dl havremjöl (mixa 3 dl havregryn om du inte har havremjöl)
2,5 dl majsstärkelse
50 g smör eller kokosolja
2 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
3,5 dl havremjölk
1 tsk salt
Gör såhär:
1) Ugnen på 250 grader.
2) Ta en stor bunke och blanda alla torra ingredienser i den.
3) Tillsätt smör eller kokosolja, fördela det i mjölet med fingrarna.
4) Ha i havremjölken, tänk på att smeten är lös här, men den ska vara det så allt är i sin ordning, låt svälla i 10 minuter.
5) Ta en bakplåtpappersklädd plåt och forma 2 kakor av smeten, antingen med blöta händer eller en spatel eller sked. Skär ett kors i varje kaka, jag brukar dra med pizzaslicern. Toppa med solrosfrön.
6) Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du skär upp dem.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Såååå himla goda!