När jag drev mitt lilla café ute på landet så bakade jag ibland dessa kladdkakekakor. De gick alltid åt i ett endaste nafs och jag förstår det verkligen, de var verkligen så fantastiskt goda!
KLADDKAKEKAKOR MED NUTELLA, ca 20-25 st
3 äggvitor
2 dl florsocker
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,5 dl rumsvarm Nutella
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Vispa äggvitorna och sockret till ett fast fluff. Jag brukar vispa i några minuter.
3) Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det i äggvitefluffet. Vänd runt med en slickepott tills allt blandats ordentligt. Blanda till sist i Nutellan.
4) Klicka sedan ut 20-25 jämnstora klickar på bakplåtpappersklädd plåt. Tänk på att hålla lite avstånd då de flyter ut när de gräddas.
5) Grädda i ugnen i ca 5-7 minuter. De ser ut som på bilden när de är klara. Låt svalna helt innan du tar loss dem från plåten. Segt och så fantastiskt gott!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)