Denna tårtan gjorde jag i somras. En riktigt härlig liten tårta som blev mycket uppskattad!
MINITÅRTA MED CHOKLADDOPPADE JORDGUBBAR
Botten (springform ca 15 cm):
Gör receptet på 5 ägg och dessa mått som du kan läsa i >>detta<< inlägg.
Fyllning:
2 dl grädde
100 g färskost
0,25 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron
2,5 dl jordgubbar
Spackel & topping:
3 jordgubbar
50 g vit choklad
3 dl grädde
Karamellfärg
Gör såhär:
1) Botten: Gör enligt detta recept!
2) Fyllning: Vispa grädde, creamcheese, socker, vaniljsocker och citronskal tills det blir fluffigt och lite fastare. Mixa 0,5 dl jordgubbar och låt rinna av i ett durkslag en liten stund. Hacka resten av jordgubbarna i små bitar. Vänd ner purén och bitarna i grädden. Blanda runt.
3) Smält den vita chokladen i mikron (tänk på att det ska vara av god kvalitet, annars smälter den inte ordentligt) och doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Vispa grädden.
4) Montera. Dela botten i 3 delar, montera och fyll varje del med jordgubbsfyllningen. Täck sedan tårtan med grädde, spar en del av grädden och blanda i lite färg (valfritt) och spritsa uppepå tårtan. Lägg jordgubbarna uppepå tårtan.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR