Tänkte tipsa om mina havrefrallor till frukost i helgen. Dom här slänger du bara ihop, sen är det klart för gräddning. Ingen jäsning, ingenting!
RECEPT ca 9 st:
7 dl havregryn (glutenfria om du vill ha rent glutenfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
1/2 msk fiberhusk
2,5 dl naturell yoghurt
Gör såhär:
1) Börja med att köra havregrynen i blendern för att göra det till mjöl.
2) Häll allt i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och häll i det i mjölet. Rör om.
3) Knäck i äggen och blanda runt ordentligt, avslutningsvis häller du i yoghurten. Låt sedan stå och svälla i ca 10 minuter. Tänk på att degen kommer vara riktigt kladdig.
4) Blöt händerna och forma 9 bullar av smeten. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
5) Grädda på 250 grader i ca 10 min till de fått lite färg.
TIPS:
Du kan tillsätta 1 dl av något av följande i smeten för lite mer crunch:
Solrosfrön
Pumpafrön
Nötter av något slag
Torkad frukt
Följ gärna min Instagram och min Facebooksida för massa mer recept, inspo och tips.