Dags för det här fantastiska receptet på glutenfri morotskaka. Den var både saftig och sååå god. Dom säger att glutenfritt ofta blir torrt och tråkigt, inte det här…
MOROTSKAKA
4 medelstora morötter
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald kardemumma
1/2 msk fiberhusk
4 3/4 dl glutenfri mjölmix
2 dl rapsolja
50 g smör
Frosting:
100 g smör
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och strösocker pösigt och ljust i en bunke.
Blanda bikarbonat, bak-pulver, salt, alla kryddor, fiberhusk och mjölmix. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt oljan, smält smöret och tillsätt det och sist morötterna och rör ihop allt till
en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30–35 min beroende på din ugn. Låt den svalna i formen.
Gör frostingen såhär:
Låt smöret till frostingen och cream cheesen bli rumsvarm.
Vispa först smöret tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt sedan cream cheese och fortsätt att vispa till en jämn kräm.
Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ihop.
Tillsätt lite grädde i taget och vispa till en fluffig frosting.
Bred ett rejält lager med frosting på den avsvalnade morotskakan och skär i lagom stora bitar.