Här du, här ska du få recept på en kaka dom heter duga! Vill du bjuda på något riktigt chokladigt och gott så slår du till på denna.
Smakkombinationen är verkligen magiskt god. En riktigt härlig och kladdig kladdkaka, både i kakan och uppepå. Det blev precis så gott som jag kunde ana. Knapriga bitar i kakan tillsammans med den mustiga chokladen och krämiga grädden, MUMS alltså!
RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0,5 dl kokos
2 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk salt
8 ballerinakakor (chokladboll) till fyllning
ballerinakakor, vispad grädde
och körsbär till garnering
Gör såhär:
1) Blanda samman ägg och strösocker. Inte vispa, bara röra ihop.
2) Smält smör och blanda sedan de torra ingredienserna.
3) Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten.
4) Häll i det smälta smöret.
5) Hacka ballerinakexen grovt, ha i dem i smeten.
6) Smör och bröa en springform, häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 25 min.
7) Låt svalna helt innan du garnerar.