Igår lagade Tony mat här hemma. Det här är något som vi brukar laga rätt ofta. Det är såå gott och jag bara älskar kombinationen.
UGNSBAKAD LAX MED SÖTPOTATIS, FETAOST OCH ÖRTIG SIRAPSKRÄM, 4 port
2 stora sötpotatisar
4 laxfiléer
2 msk olivilja
1 pkt fetaost
2 dl naturell kvarg
Markatta örtsalt
Färsk dill
Färsk timjan
1 msk ljus sirap
Svartpeppar
Salt
GÖR SÅHÄR:
1) Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra uppepå. Häll också 1 msk olivolja på filéerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min för tinade filéer.
2) Skala och skär sötpotatisen i långa stänger. Lägg i en ugnsfast form och häll på resterna av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
3) Blanda kvargen med ca 1 tsk örtsalt och sirap. Toppa sedan såsen med lite sirap och lite mer örtsalt.
4) Ta ut laxen och smula på fetaosten. Toppa med färsk dill och timjan. Är och njut!