Dags för veckans matsedel igen! Den här veckan är min inspiration sommar. Det ska gå lätt att laga och vara gott såklart. Sallader och fräscht tänker jag.
MÅNDAG
RECEPT PASTASALLAD:
500 g pasta
300 g rökt skinka i skivor
2 kvisttomater
½ gurka
200 g fetaost
1 liten påse bladspenat
Örtdressing:
5 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackade örter av basilika, timjan och persilja (har du inte färsk tar du 1 msk torkad krydda av varje)
½ röd chilifrukt
Gör såhär:
1) Koka pastan enligt anvisningarna.
2) Tjoffa upp tomater, gurka, skinka och fetaost.
3) Häll i den avsvalnade pastan tillsammans med alla grönsaker och fetaosten, i med bladspenaten också.
4) Örtdressingen blandar du bara samtliga ingredienser till. Finhacka chilin och ta bort de små fröna inuti så blir inte pastasalladen så stark. Gillar du starkt låter du bara fröna följa med.
5) Häll över örtdressingen på pastasalladen och blanda samman allt ordentligt. Servera med någon god dressing till. Jag har en limesås (<-länk) som är ”to die for” som du kan testa.
TISDAG
ONSDAG
Ugnsbakad lax med zucchini/fetaost biffar
TORSDAG
Grillad honungslimekyckling med ananassalsa
FREDAG
Cheddargratinerad potatis på grillen
VECKANS GOTTA
GLUTENFRI JORDGUBBSTÅRTA:
BOTTEN:
4 ägg
2 dl potatismjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING:
Vaniljkräm och färska jordgubbar
TOPPING:
3 dl vispgrädde
1 dl Cream cheese
2 tsk Citronsaft
1/2 dl Florsocker
Gör såhär:
1) Vispa ägg och socker så smeten blir ljus ljust gul och alldeles fluffigt. Tänk ca 5 min.
2) Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta i det i äggsmeten. Blanda samman till en jämn smet med slickepott. Vi vill behålla fluffigheten i smeten.
3) Ta en springform (ca 26 cm) och täck botten med bakplåtspapper. Smörj också kanterna och botten med smör. Avsluta med att pudra i lite potatismjöl.
4) Värm ugnen till 200 grader. Just innan du ska i med formen sänker du till 175 grader. Då behåller du värmen och botten reser sig fint. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Den ska vara helt torr när du känner med sticka.
5) Ta ut och låt svalna helt. Gärna i kylen. Dela sedan i 3 delar.
6) Gör vaniljkräm och fyll mellan varje del. Lägg på delade färska jordgubbar på varje del.
7) Vispa grädden, ha i cream cheese, florsocker och citron. Lägg i spritspåse och spritsa uppepå tårtan. Toppa med jordgubbar.
Följ mig gärna på min FB sida HÄR.
Följ mig gärna på min Instgram HÄR.
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR.