De här rabarberbullarna som jag ska bjuda på receptet på kommer du verkligen inte kunna motstå. Gör dem INTE om du försöker hålla igen på något sätt. Haha… här hemma gick de åt direkt!
RECEPT RABARBERBULLAR MED VANILJ
Saftig bulldeg:
150 g rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl
Fyllning:
100 g smör
2 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
2 stänger rabarber
Glasyr
1 dl florsocker
1 tsk citronsaft
ca 1 tsk vatten
Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.
3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.
4. Arbeta degeni köksmaskinen, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut ena till en avlång platta som är ca 1 cm tjock.
7. Bred på det rumsvarma smöret.
8. Strö på vaniljsocker och kardemumma.
9. Lägg stängerna längst ut på långsidan,
rulla sedan ihop den till en lång korv.
10. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.
11. Lägg bitarna i en ugnsform. Tänk på att ha lite avstånd mellan bullarna så de kan jäsa.
12. Låt jäsa i 30 minuter.
13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det.
14. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.
15. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.
16. Blanda alla ingredienser till glasyren. Häll det över bullarna.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Dom ser så goda ut