Igår testbakade jag dessa morotskakemuffins. Tyckte dem blev lite roliga ju…haha. Lite känslan av morötter i ett morotsland. Hihi…. lite kul ju! De här kan nog bli hur roliga som helst att baka till i påsk tänker jag. Även om det bara var tisdag igår fick familjen provsmaka. (Ja, vi kör lite sockeravgiftning efter kryssningen, haha)
Dom blev så fantastiskt porösa och luftiga men samtidigt saftiga, en riktigt höjdare enligt alla som smakade. Då blir man glad och tänker att man lyckats. Älskar att lyckas med bakverken.
RECEPT MOROTSKAKEMUFFINS ca 24 st
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
4 dl rårivna morötter
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
1 msk vaniljsocker
pressad citron efter smak
Topping
Morötter
mörka kakor (ex vis oreos)
gurka
Gör såhär:
1) Vispa samman ägg, vaniljsocker och strösocker tills du har en krämig ljusgul smet.
2) Skala och riv morötter, för mig blev det ca 4 st.
3) Blanda samman vetemjöl, alla kryddorna, salt och bakpulver. Häll i detta i äggsmeten och blanda runt ordentligt.
4) Häll i oljan och sedan de rivna morötterna. Blanda till en jämn smet.
5) Häll i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 175 grader.
6) Gör under tiden frostingen. Blanda samman allt till en krämig smet. Vispa den gärna ordentligt så blir det lite vitare i färgen.
7) Låt muffinsen svalna helt och ha sedan på frostingen. Hacka de möra kakorna till ett mjöl och forma små morötter av de stora morötterna. Skär ur små gröna stänger ur gurkan. Servera genast!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Vet du om det går att frysa in muffins eller liknande som det är frosting uppepå ? Tack för alla recept du lägger ut, så bra och roligt att prova !
Vad roligt att du gillar! Jag har frusit dessa och det gick bra. Bara de får Tina rumsvarmt så blir det toppen.