Tänkte bjuda dig på ett supersaftigt recept på en jättegod långpannekaka som räcker till många!
Frostingen uppepå är verkligen sååå god till. En riktig höjdarkaka att baka till helgen kanske?
RECEPT ca 24 bitar:
350 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl kokosflingor
rivet skal av saft av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl naturell yoghurt
2 dl hallon
Frosting:
60 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200C.
Vispa socker och ägg så det blir en fluffig ljusgul smet. Riv citronskalet och pressa ur citronen i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ned det med en sil i smeten. Detta gör att du slipper mjölklumpar. Blanda runt med en slickepott. Häll sedan i kokosflingorna.
Smält smöret. Häll i det och naturell yoghurten i smeten. Blanda med slickepotten till en smidig smet.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsplåt. Den jag använde har ett mått på 30×40 cm. Häll i smeten i den och fördela den jämnt. Tryck i hallonen i någon form av ordning.
Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills kakan är helt torr inuti.
Frosting:
Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting. Bred sedan på den på den avsvalnade kakan. Garnera med riven citron. Ett tips är att också strö på riven kokos på kakan.
Följ gärna min FB-sida och Instagram för mer tips, massa recept och inspo.