Nu ska ni få recept på ett helt fantastiskt bröd. Detta är verkligen makalöst gott och jag kan nog på rak arm säga, topp 3 bästa glutenfria brödet jag bakat. Wow säger jag bara.
1 stort bröd
1 pkt Semper Bovete & Teff mjöl
1 dl glutenfri mjölmix
1 pkt torrjäst (14 g)
2 msk honung
5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
Gör såhär:
1) Värm vattnet till ca 38-40 grader. Häll det i köksassistentens bunke. Häll i torrjästen och blanda runt, låt stå i ca 5 minuter.
2) Häll i honung, olja, salt och sedan allt mjöl, ha i det lite i taget. Låt köksassistenten jobba runt degen ordentligt. Degen kommer vara helt lös men allt är i sin ordning.
3) Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i degen där. Låt jäsa i ca 45 minuter. Skär några snitt i brödet. Grädda på 225 grader i ca 40 minuter, blir det för mörkt ovanpå kan du täcka med lite folie. Brödet ska hålla en temp på ca 94 grader invändigt. Låt stå och svalna en stund innan du skär upp det.
Följ gärna min Facebooksida och Instagram för fler recept, tips och inspiration.
Svårt att baka bröd glutenfritt så detta recept tas tacksamt emotMåste det vara torrjäst eller går det lika bra med vanlig jäst? Har nämligen aldrig bakat med torrjäst
Jag bakade detta bröd idag. Enkelt o bra med god smak, men jäste tyvärr inte upp på ett riktigt bra sätt så delar av det blev dödbakt. Kan du ha någon teori om vad jag gjorde fel?
Hur var degspadet? Använde du torrjäst? Om du gjorde det så behöver degvätskan ofta vara lite varmare, brukar stå på förpackningen också.
Hade termometer o gjorde lite varmare än 40 grader för jag tänkte att det kallnade på vägen ner i bunken. Använde tirrjöst o följde helt receptet.
Då kan det tyvärr vara så att det var dör varmt, jäst är extremt känsligt för värme även om det är torrjäst.
Ser väldigt fint ut. Bakat idag men tog 1 1/2 sats till mina 2 L formar. Kanske hade en sats räckt, det blev stort
Vad har du för nån form? Mitt bröd blev gigantiskt!
Hej! Har bakat detta två gånger nu men får inte degen lös som det står i beskrivningen. Det blir som en rätt så torr dg som jag får forma för att få ner i formen. Är mängden vätska rätt i receptet?
Jag utgår helt från receptet på förpackningen och för mig blir inte degen torr.