Havrelimpa

Lovade ju att ge dig ett recept på ett bröd som jag typ slänger ihop flera ggr i veckan. Jag älskar det här brödet och har typ svårt att låta bli och ta fler….

Havrelimpa 1 st

8 dl havregryn (mixas till mjöl) 

2 tsk bikarbonat

1,25 tsk salt

3 ägg 

4 dl vaniljyoghurt

Gör såhär:

1) Mixa havregrynen till mjöl i en blender. Mjölet blir lite grövre i konsistens.

2) Blanda i bikarbonat, salt och yoghurt. Vispa upp äggen lite lätt och ha i dem också.

3) Blanda samman till en riktigt kletig smet.

4) Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten i den. Grädda på 175 grader i ca 60-70 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

72
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro R
Carro R
6 years ago

Smakar det lika bra med naturell youghurt och vaniljpulver istället tro Försöker att undvika gluten och socker

niinis
niinis
Reply to  Carro R
6 years ago

Absolut!

al68
al68
6 years ago

Mums, vad gott detta lät, måste test ikväll <3

Eva N
Eva N
6 years ago

Det receptet ska jag testa!

Synnöve
Synnöve
6 years ago

Låter jättegott, men kan man ta filmjölk istället för youghurt?

niinis
niinis
Reply to  Synnöve
6 years ago

Absolut!

Anna Soors
Anna Soors
6 years ago

Gjorde detta bröd igår kväll och avnjöt det nu till frukost! Så gott!! Tack för tips på ett enkelt och gott bröd!!

niinis
niinis
Reply to  Anna Soors
6 years ago

Åh vad roligt att höra! Ja det är verkligen toppen!

Lisbeth
Lisbeth
6 years ago

Måste testa!!

Karin
Karin
6 years ago

Bra tips! Vill gärna prova, men hur gör du med solrosfröna? De är inte med i receptet nämligen.

niinis
niinis
Reply to  Karin
6 years ago

Nä, garnering tänker jag att man gör som man vill med….

Gun
Gun
6 years ago

Du har verkligen alltid ”kanonrecept”! Tack så mycket!

niinis
niinis
Reply to  Gun
6 years ago

Åh tack Gun, så himla glad jag blir! ❤️

Lena G Axelsson
Lena G Axelsson
6 years ago

Kan man använda skrädmjöl istället?

niinis
niinis
Reply to  Lena G Axelsson
6 years ago

Absolut!

marfo
marfo
6 years ago

Åh vad gott det låter, det måste jag testa! Hur stor form ska man använda?
Kram till dig och tack för en härlig blogg!!

Marie-Louise
Marie-Louise
6 years ago

Om jag använder havremjöl hur mycket ska jag ta då? Samma?

niinis
niinis
Reply to  Marie-Louise
6 years ago

Oj. Vad svårt. Nej inte samma då havregrynen ju sjunker ihop så mycket när man kör dem i blendern. Men låt säga att du tar 3/4 av den mängden som jag skrev.

Anna-lena Fridlund
Anna-lena Fridlund
5 years ago

Tycker att det blir för dominant i smak med bikarbonat , vad kan jag ta i stället o hur mycket

niinis
niinis
Reply to  Anna-lena Fridlund
5 years ago

Tycker du? Å jag känner ingenting jag. Men testa att ta 3 tsk bakpulver istället.

Siri Bengtsson
Siri Bengtsson
5 years ago

Den här limpan bakar jag varje vecka. Jättegod och mycket bra alternativ till fikabröd. Ibland har jag även i en råriven morot. Blir saftigt och gott.
Tack för alla goda glutenfria recept.

niinis
niinis
Reply to  Siri Bengtsson
5 years ago

Vad roligt att du gillar! ❤️

Rose-Marie Olovsson
5 years ago

Hej har du på solrosfrön i ugnen

niinis
niinis
Reply to  Rose-Marie Olovsson
5 years ago

Har på det precis innan limpan går in ja. 🙂

Laila
Laila
5 years ago

Jag har färdigt havremjöl, hur mycket ska jag då ta.

niinis
niinis
Reply to  Laila
5 years ago

Lika mycket. 🙂

Sofia
Sofia
4 years ago

Vaniljyougurt? 🙄. Ville bara dubbelkolla

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
4 years ago

Javisst! 👌🏻😋

Claes
Claes
4 years ago

Jag gör detta bröd varje vecka, har i bakpulver, filmjölk och russin som jag blötlägger dagen innan det blir verkligen så gott. 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Claes
4 years ago

Åh så gott, så måste jag också testa att göra nångång! 😍

Camilla Sernerud
Camilla Sernerud
3 years ago

Wow! Min man älskar detta brödet! Vansinnigt lätt att göra. Använde soyghurt vanilj då det är den enda yoghurt vi äter. Tack Ninni, dina recept är såå bra!

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla Sernerud
3 years ago

Åh så härligt att höra, vad glad jag blir! 🥰

Marfo
Marfo
2 years ago

Hej och tack för alla tips du ger, älskar’t! Tror du man kan använda vaniljkvarg istället för vaniljyoughurt?
Ha det gott och lycka till i Marbella! 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Marfo
2 years ago

Självklart! 🥰

Viveka Petersson
Viveka Petersson
1 year ago

Hur mycket havremjöl ska man ha i? Blir ju kanske en annan volym än om man mixar havregryn.

niiinis
niiinis
Reply to  Viveka Petersson
1 year ago

Jag utgår från mängden havregryn i detta recept.

Nästa inlägg

Dagens sminkning

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x