Har ju ett recept som jag nästan glömt att visa dig. Det här bakade jag en lördagmorgon hemma när vi inte hade färskt bröd. Du vet, jag haaaaar ju skämt bort min lilla familj med färskt bröd på helgerna. 🙂 Har man gjort det en gång så är det liksom bara till att fortsätta…. 😉
Jag gillar ju verkligen det här med att grädda i stekpannan. Har ju bjudit på många sådana recept genom åren. Det beror nog på att jag i ett tidigare liv stått och bakat bröd på någon stenplatta i någon riktigt gammal stenugn
Dessa härligheter gräddas i stekpannan och går galet fort att baka. Det var ju bara slänga ihop degen, forma tekakor och steka. KLÄRT! Älskar när det går fort!
RECEPT TEKAKOR I STEKPANNA:
25 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2 dl vaniljyoghurt (funkar med naturell också)
Gör såhär:
1) Blanda smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en deg. Jag gjorde allt i min köksmaskin.
2) Dela degen i ca 8 bitar.
3) Platta till degbitarna till runda tekakor, tänk att de ska vara lite drygt 1/2 cm tjocka. Platta in lite vetemjöl på varje kaka.
4) Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg det i botten. Lägg brödet och grädda det på bakplåtspappret. Vänd brödet när det börjar få färg, ca 2 min på varje sida.
Tips: Vill du göra dessa glutenfria byter du ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätter också 1/2 msk fiberhusk. Låt då fiberhusken svälla i yoghurten i ca 10 min.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh vilket bra tips, enkelt och snabbt! Men måste det vara gjutjärnspanna, fungerar inte teflon? 🙁
Jodå, det funkar det också. Upplever bara att det blir bättre med gjutjärn.
De blev så goda som jag kommer ihåg dem!! Tack igen för bra recept!!