Nu ska jag bjuda dig pÄ ett vÀrldsagott recept alltsÄ. Det hÀr receptet bara mÄste du testa! Du kommer inte att bli besviken!
Dessa hĂ€rligheter bjöds det minsann pĂ„ i helgen. De var magiska! Kolla bara kommentarerna som trillat in! đ SĂ„ glad och stolt ju, jag ĂLSKAR nĂ€r folk gillar det jag bakar. BekrĂ€ftelsehöna som man Ă€r. đ
Ja men jag sĂ€ger att jag blir löjligt glad alltsĂ„! Underbara mĂ€nniskor som delar med sig och ger av sin tid i nĂ„gra sekunder genom att skriva en kommentar som glĂ€djer mig sĂ„ oerhört. Fantastiskt! â„
RECEPT NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrÀdde
2 pÄsar (1 g) saffran
50 g jÀst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 1 1/2 dl fÀrdig vaniljkrÀm (gör egen eller köp marsansÄs som du blandar till vaniljkrÀm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
100 g vit riven choklad
Gör sÄhÀr:
1) VÀrm mjölk, grÀdde och saffran till max 37 grader. Lös upp jÀsten i degvÀtskan.
2) TillsÀtt salt, strösocker och créme fraiche.
3) TillsÀtt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. KnÄda degen vÀl. Den ska slÀppa frÄn kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4) LÄt jÀsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) SÀtt ugnen pÄ 225 grader. NÀr degen jÀst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta pÄ den pÄ rektangeln. Ha sedan pÄ vaniljkrÀmen. Till sist smular du pÄ riven choklad. Vik ihop en gÄng. SkÀr ur strimlor som du snurrar och lÀgger i bakformar. KÀnns det svÄrt kan du lika gÀrna rulla ihop rektangeln till en orm och skÀra ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. LÄt jÀsa i ytterligare 30 min.
6) Pensla med uppvispat Àgg. GrÀdda pÄ 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fÄtt lite fin fÀrg. NÀr de svalnat pudrar du över lite florsocker
TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkrĂ€m i mitten av bullarna, det blev om inte Ă€nnu godare! đ
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR
Kika gÀrna pÄ dessa recepten ocksÄ:
Har du prövat att baka dessa men med glutenfritt mjöl?
Bakar dina bullar just nu ser fantastisk goda ut
Tror du det blir konstigt att ha russin i ?
Absolut inte, kör bara.
Bullarna var sÄÄÄ goda wow ..Sonen sÀger att de Àr det bÀsta bullarna han Àtit
Tack för receptet
Hej har du prövat att göra dem glutenfria och vilket mjöl rekommenderar du dÄ?
Skulle baka pÄ glutenfri mjölmix och tillsÀtta 2 msk fiberhusk i degen.
Bakade saffransbullarna med vit choklad o vaniljkrĂ€m idag var sĂ„Ă„ himmelskt goda ! â€
Men smarr va gött det lÀt! MÄste ju sjÀlvklart testas!
Tror du att de gÄr att frysa? Tycker om att göra rejÀla lass nÀr jag ÀndÄ fÄr tummen ur o bakar
SjÀlvklart, frys pÄ!
Ska man blanda vaniljsÄs med smÀlt margarin i fyllningen? Eller rumsvarmt smör?
Hej, jag hÄller pÄ att baka dina saffransbullar m. vaniljkrÀm och undrar nÀr spritsar du extra vaniljkrÀm, före el. efter grÀddning? Lollo
Före spritsar jag. Lycka till!
IstÀllet för Cream fraiche kan man anvÀnda vassle???
Det kan du göra!
SÄ var saffransbullarna klara! Tack snÀlla du för detta underbara recept! SÄÄÄÄÄ goda och luftiga och underbara! Nu gÀller det att stoppa dom lÄngt in i frysen sÄ att vi har dessa godingar till advent! Kram frÄn en som Àlskar att baka! En Lisa för sjÀlen!
SÄ himla hÀrligt att höra!
Hur gör man dom dĂ€r snurrorna? Jag fattar inte det Ăr lite trög, men kan du visa nĂ„gonstans hur man gör? Kram Eva â€
Kavla ut degen till en rektangel. Bred pĂ„ fyllningen. Vik degen pĂ„ 3. SkĂ€r remsor i valfri bredd, ca 1,5-2 cm. Ta en remsa och snurra den nĂ„gra varv – hĂ„ll i ena sidan och rulla med handen pĂ„ den andra Ă€nden, sĂ„ att den ”skruvar” sig. Ta upp den skruvade remsan och gör en knut av den. Lycka till đ Kram/Lollo
Wow, ser fantastisk goda ut. FĂ„r testa i helgen.
Wow, ser fantastisk goda ut. FĂ„r testa i helgen.
Ja gör det! SÄ goda!
BÀsta recept pÄ lussebullrecept har aldrig varit med om sÄ lÀtthanterlig deg wow och jag gjorde gifflar med vit choklad i Tack
Hur mÄnga strimlor ska man skÀra ut? LÄter jÀttegott, mÄste testas!
Ser fantastiskt goda ut, mÄste testas! Skulle oxÄ gÀrna vilja veta hur mÄnga bullar ungefÀr det blir.
Det beror alldeles pÄ vilken storlek man önskar. Men jag gör remsorna ca 3 cm breda och brukar fÄ ut ca 20 riktigt stora bullar pÄ en sats.
Ser fantastiskt goda ut. En frĂ„ga…..blandar du den fĂ€rdiga vaniljkrĂ€men med smör & socker ?
Eller tÀnker jag tokigt.
Nej, de anvĂ€nds var för sig. đ
Först smörblandning o sedan vaniljkrÀmen? Eller antingen eller?
Precis sÄ!
Ska temperaturen pÄ ugnen sÀnkas om man kör med luftvÀrme?? Till vilken temp i sÄ fall?
Ja sÀnk den dÄ med ca 20 grader.
Tack sÄ mycket . Gjorde vaniljkrÀmen enligt ditt recept och gud vilken god krÀm det kommer bli i bullarna
Brer du ut vaniljkrÀmen?
Ja precis! đ
Hej!
TĂ€nkte baka dessa saffransbullar i helgen men tĂ€nkte frĂ„ga nĂ€r i proceduren man kan spritsa den dĂ€r extra vaniljkrĂ€men i bullarna? Ăr det innan grĂ€ddningen?
Mvh Berit
Ja precis, just innan grĂ€ddning. âșïž
Hej. LÄter supergott! NÀr du skriver tipset att spritsa i lite extra vaniljkrÀm i mitten, gör du det nÀr bullarna jÀst sista gÄngen, innan dom Äker in i ugnen eller nÀr i processen sker det?
Vh Rosie
Mina absoluta favoritbullar – den vita chokladen. Jag stĂ€dade i frysen och hittade tvĂ„ bullar som gömt sig âșïž. Vilken lycka att fĂ„ Ă€ta dem i sommar. Precis lika goda som nybakade đ€©.
Ă h vilken lycka! đ„°đ„°đ„°
Kan man minska pĂ„ sockret? Ăr diabetiker men vill gĂ€rna baka dessa.
Absolut. đ