Magiska saffransbullar med vaniljfyllning

Nu ska jag bjuda dig pÄ ett vÀrldsagott recept alltsÄ. Det hÀr receptet bara mÄste du testa! Du kommer inte att bli besviken!

Dessa hĂ€rligheter bjöds det minsann pĂ„ i helgen. De var magiska! Kolla bara kommentarerna som trillat in! 🙂 SĂ„ glad och stolt ju, jag ÄLSKAR nĂ€r folk gillar det jag bakar. BekrĂ€ftelsehöna som man Ă€r. 😉

Ja men jag sĂ€ger att jag blir löjligt glad alltsĂ„! Underbara mĂ€nniskor som delar med sig och ger av sin tid i nĂ„gra sekunder genom att skriva en kommentar som glĂ€djer mig sĂ„ oerhört. Fantastiskt! ♄

RECEPT NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR:

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrÀdde
2 pÄsar (1 g) saffran
50 g jÀst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

ca 1 1/2 dl fÀrdig vaniljkrÀm (gör egen eller köp marsansÄs som du blandar till vaniljkrÀm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

100 g vit riven choklad

Gör sÄhÀr:

1) VÀrm mjölk, grÀdde och saffran till max 37 grader. Lös upp jÀsten i degvÀtskan.

2) TillsÀtt salt, strösocker och créme fraiche.

3) TillsÀtt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. KnÄda degen vÀl. Den ska slÀppa frÄn kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) LÄt jÀsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) SÀtt ugnen pÄ 225 grader. NÀr degen jÀst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta pÄ den pÄ rektangeln. Ha sedan pÄ vaniljkrÀmen. Till sist smular du pÄ riven choklad. Vik ihop en gÄng. SkÀr ur strimlor som du snurrar och lÀgger i bakformar. KÀnns det svÄrt kan du lika gÀrna rulla ihop rektangeln till en orm och skÀra ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. LÄt jÀsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat Àgg. GrÀdda pÄ 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fÄtt lite fin fÀrg. NÀr de svalnat pudrar du över lite florsocker

TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkrĂ€m i mitten av bullarna, det blev om inte Ă€nnu godare! 🙂

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HÄR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HÄR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HÄR

Kika gÀrna pÄ dessa recepten ocksÄ:

LUSSEBULLETÅRTA

Magiska SAFFRANSMUFFINS MED VANILJFYLLNING 

839
Subscribe
Notify of
guest

41 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sussi
Sussi
6 years ago

Har du prövat att baka dessa men med glutenfritt mjöl?

Ammis Johansson
Ammis Johansson
6 years ago

Bakar dina bullar just nu ser fantastisk goda ut
Tror du det blir konstigt att ha russin i ?

niinis
niinis
Reply to  Ammis Johansson
6 years ago

Absolut inte, kör bara.

Ammis Johansson
Ammis Johansson
Reply to  niinis
6 years ago

Bullarna var sÄÄÄ goda wow ..Sonen sÀger att de Àr det bÀsta bullarna han Àtit
Tack för receptet

Pernilla
Pernilla
6 years ago

Hej har du prövat att göra dem glutenfria och vilket mjöl rekommenderar du dÄ?

niinis
niinis
Reply to  Pernilla
6 years ago

Skulle baka pÄ glutenfri mjölmix och tillsÀtta 2 msk fiberhusk i degen.

Caroline
Caroline
6 years ago

Bakade saffransbullarna med vit choklad o vaniljkrĂ€m idag var sĂ„Ă„ himmelskt goda ! ❀

Nina
Nina
6 years ago

Men smarr va gött det lÀt! MÄste ju sjÀlvklart testas!
Tror du att de gÄr att frysa? Tycker om att göra rejÀla lass nÀr jag ÀndÄ fÄr tummen ur o bakar

niinis
niinis
Reply to  Nina
6 years ago

SjÀlvklart, frys pÄ!

Annelie
Annelie
6 years ago

Ska man blanda vaniljsÄs med smÀlt margarin i fyllningen? Eller rumsvarmt smör?

Lollo
Lollo
5 years ago

Hej, jag hÄller pÄ att baka dina saffransbullar m. vaniljkrÀm och undrar nÀr spritsar du extra vaniljkrÀm, före el. efter grÀddning? Lollo

niinis
niinis
Reply to  Lollo
5 years ago

Före spritsar jag. Lycka till!

Kerstin
Kerstin
5 years ago

IstÀllet för Cream fraiche kan man anvÀnda vassle???

niinis
niinis
Reply to  Kerstin
5 years ago

Det kan du göra!

Eva Linde
Eva Linde
5 years ago

SÄ var saffransbullarna klara! Tack snÀlla du för detta underbara recept! SÄÄÄÄÄ goda och luftiga och underbara! Nu gÀller det att stoppa dom lÄngt in i frysen sÄ att vi har dessa godingar till advent! Kram frÄn en som Àlskar att baka! En Lisa för sjÀlen!

niinis
niinis
Reply to  Eva Linde
5 years ago

SÄ himla hÀrligt att höra!

Eva Ljungholm
Eva Ljungholm
4 years ago

Hur gör man dom dĂ€r snurrorna? Jag fattar inte det Är lite trög, men kan du visa nĂ„gonstans hur man gör? Kram Eva ❀

Lollo Dacker
Lollo Dacker
Reply to  Eva Ljungholm
4 years ago

Kavla ut degen till en rektangel. Bred pĂ„ fyllningen. Vik degen pĂ„ 3. SkĂ€r remsor i valfri bredd, ca 1,5-2 cm. Ta en remsa och snurra den nĂ„gra varv – hĂ„ll i ena sidan och rulla med handen pĂ„ den andra Ă€nden, sĂ„ att den ”skruvar” sig. Ta upp den skruvade remsan och gör en knut av den. Lycka till 😀 Kram/Lollo

Pernilla
Pernilla
4 years ago

Wow, ser fantastisk goda ut. FĂ„r testa i helgen.

Pernilla Tönnesson
Pernilla Tönnesson
4 years ago

Wow, ser fantastisk goda ut. FĂ„r testa i helgen.

niinis
niinis
Reply to  Pernilla Tönnesson
4 years ago

Ja gör det! SÄ goda!

Kristin Cronquist
Kristin Cronquist
4 years ago

BÀsta recept pÄ lussebullrecept har aldrig varit med om sÄ lÀtthanterlig deg wow och jag gjorde gifflar med vit choklad i Tack

Rebecka Mikkelsen
Rebecka Mikkelsen
4 years ago

Hur mÄnga strimlor ska man skÀra ut? LÄter jÀttegott, mÄste testas!

Emma
Emma
4 years ago

Ser fantastiskt goda ut, mÄste testas! Skulle oxÄ gÀrna vilja veta hur mÄnga bullar ungefÀr det blir.

niinis
niinis
Reply to  Emma
4 years ago

Det beror alldeles pÄ vilken storlek man önskar. Men jag gör remsorna ca 3 cm breda och brukar fÄ ut ca 20 riktigt stora bullar pÄ en sats.

Selvi
Selvi
4 years ago

Ser fantastiskt goda ut. En frĂ„ga…..blandar du den fĂ€rdiga vaniljkrĂ€men med smör & socker ?
Eller tÀnker jag tokigt.

niinis
niinis
Reply to  Selvi
4 years ago

Nej, de anvĂ€nds var för sig. 🙂

Pia
Pia
Reply to  niinis
4 years ago

Först smörblandning o sedan vaniljkrÀmen? Eller antingen eller?

niinis
niinis
Reply to  Pia
4 years ago

Precis sÄ!

Jonas
Jonas
4 years ago

Ska temperaturen pÄ ugnen sÀnkas om man kör med luftvÀrme?? Till vilken temp i sÄ fall?

niinis
niinis
Reply to  Jonas
4 years ago

Ja sÀnk den dÄ med ca 20 grader.

Jonas
Jonas
Reply to  niinis
4 years ago

Tack sÄ mycket . Gjorde vaniljkrÀmen enligt ditt recept och gud vilken god krÀm det kommer bli i bullarna

Liselotte
Liselotte
3 years ago

Brer du ut vaniljkrÀmen?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
3 years ago

Ja precis! 😀

Berit Lundqvist
Berit Lundqvist
2 years ago

Hej!
TĂ€nkte baka dessa saffransbullar i helgen men tĂ€nkte frĂ„ga nĂ€r i proceduren man kan spritsa den dĂ€r extra vaniljkrĂ€men i bullarna? Är det innan grĂ€ddningen?
Mvh Berit

niiinis
niiinis
Reply to  Berit Lundqvist
2 years ago

Ja precis, just innan grĂ€ddning. â˜ș

Rosie
Rosie
2 years ago

Hej. LÄter supergott! NÀr du skriver tipset att spritsa i lite extra vaniljkrÀm i mitten, gör du det nÀr bullarna jÀst sista gÄngen, innan dom Äker in i ugnen eller nÀr i processen sker det?
Vh Rosie

Mona Svensson
Mona Svensson
1 year ago

Mina absoluta favoritbullar – den vita chokladen. Jag stĂ€dade i frysen och hittade tvĂ„ bullar som gömt sig â˜ș. Vilken lycka att fĂ„ Ă€ta dem i sommar. Precis lika goda som nybakade đŸ€©.

niiinis
niiinis
Reply to  Mona Svensson
1 year ago

Åh vilken lycka! đŸ„°đŸ„°đŸ„°

Marianne Söderström
Marianne Söderström
24 days ago

Kan man minska pĂ„ sockret? Är diabetiker men vill gĂ€rna baka dessa.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Marianne Söderström
24 days ago

Absolut. 😊

NÀsta inlÀgg

Sista dagen…..

41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x