Nu ska jag bjuda dig på ett världsagott recept alltså. Det här receptet bara måste du testa! Du kommer inte att bli besviken!
Dessa härligheter bjöds det minsann på i helgen. De var magiska! Kolla bara kommentarerna som trillat in! 🙂 Så glad och stolt ju, jag ÄLSKAR när folk gillar det jag bakar. Bekräftelsehöna som man är. 😉
Ja men jag säger att jag blir löjligt glad alltså! Underbara människor som delar med sig och ger av sin tid i några sekunder genom att skriva en kommentar som glädjer mig så oerhört. Fantastiskt! ♥
RECEPT NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm (gör egen eller köp marsansås som du blandar till vaniljkräm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
100 g vit riven choklad
Gör såhär:
1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta på den på rektangeln. Ha sedan på vaniljkrämen. Till sist smular du på riven choklad. Vik ihop en gång. Skär ur strimlor som du snurrar och lägger i bakformar. Känns det svårt kan du lika gärna rulla ihop rektangeln till en orm och skära ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. Låt jäsa i ytterligare 30 min.
6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker
TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten av bullarna, det blev om inte ännu godare! 🙂
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR
Kika gärna på dessa recepten också:
Har du prövat att baka dessa men med glutenfritt mjöl?
Bakar dina bullar just nu ser fantastisk goda ut
Tror du det blir konstigt att ha russin i ?
Absolut inte, kör bara.
Bullarna var sååå goda wow ..Sonen säger att de är det bästa bullarna han ätit
Tack för receptet
Hej har du prövat att göra dem glutenfria och vilket mjöl rekommenderar du då?
Skulle baka på glutenfri mjölmix och tillsätta 2 msk fiberhusk i degen.
Bakade saffransbullarna med vit choklad o vaniljkräm idag var såå himmelskt goda ! ❤
Men smarr va gött det lät! Måste ju självklart testas!
Tror du att de går att frysa? Tycker om att göra rejäla lass när jag ändå får tummen ur o bakar
Självklart, frys på!
Ska man blanda vaniljsås med smält margarin i fyllningen? Eller rumsvarmt smör?
Hej, jag håller på att baka dina saffransbullar m. vaniljkräm och undrar när spritsar du extra vaniljkräm, före el. efter gräddning? Lollo
Före spritsar jag. Lycka till!
Istället för Cream fraiche kan man använda vassle???
Det kan du göra!
Så var saffransbullarna klara! Tack snälla du för detta underbara recept! Sååååå goda och luftiga och underbara! Nu gäller det att stoppa dom långt in i frysen så att vi har dessa godingar till advent! Kram från en som älskar att baka! En Lisa för själen!
Så himla härligt att höra!
Hur gör man dom där snurrorna? Jag fattar inte det Är lite trög, men kan du visa någonstans hur man gör? Kram Eva ❤
Kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen. Vik degen på 3. Skär remsor i valfri bredd, ca 1,5-2 cm. Ta en remsa och snurra den några varv – håll i ena sidan och rulla med handen på den andra änden, så att den ”skruvar” sig. Ta upp den skruvade remsan och gör en knut av den. Lycka till 😀 Kram/Lollo
Wow, ser fantastisk goda ut. Får testa i helgen.
Wow, ser fantastisk goda ut. Får testa i helgen.
Ja gör det! Så goda!
Bästa recept på lussebullrecept har aldrig varit med om så lätthanterlig deg wow och jag gjorde gifflar med vit choklad i Tack
Hur många strimlor ska man skära ut? Låter jättegott, måste testas!
Ser fantastiskt goda ut, måste testas! Skulle oxå gärna vilja veta hur många bullar ungefär det blir.
Det beror alldeles på vilken storlek man önskar. Men jag gör remsorna ca 3 cm breda och brukar få ut ca 20 riktigt stora bullar på en sats.
Ser fantastiskt goda ut. En fråga…..blandar du den färdiga vaniljkrämen med smör & socker ?
Eller tänker jag tokigt.
Nej, de används var för sig. 🙂
Först smörblandning o sedan vaniljkrämen? Eller antingen eller?
Precis så!
Ska temperaturen på ugnen sänkas om man kör med luftvärme?? Till vilken temp i så fall?
Ja sänk den då med ca 20 grader.
Tack så mycket . Gjorde vaniljkrämen enligt ditt recept och gud vilken god kräm det kommer bli i bullarna
Brer du ut vaniljkrämen?
Ja precis! 😀
Hej!
Tänkte baka dessa saffransbullar i helgen men tänkte fråga när i proceduren man kan spritsa den där extra vaniljkrämen i bullarna? Är det innan gräddningen?
Mvh Berit
Ja precis, just innan gräddning. ☺️
Hej. Låter supergott! När du skriver tipset att spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten, gör du det när bullarna jäst sista gången, innan dom åker in i ugnen eller när i processen sker det?
Vh Rosie
Mina absoluta favoritbullar – den vita chokladen. Jag städade i frysen och hittade två bullar som gömt sig ☺️. Vilken lycka att få äta dem i sommar. Precis lika goda som nybakade 🤩.
Åh vilken lycka! 🥰🥰🥰
Kan man minska på sockret? Är diabetiker men vill gärna baka dessa.
Absolut. 😊