Oh my goooood! Den här kakan, jag vet inte vad jag ska säga. Om jag säger att jag höll igen förut så kan jag ju säga att den här kakan gör att jag måste gå en mil imorgon. Ämen, den är så goooood så jag blir tårögd. ♥
Jag gjorde mig till lite extra och körde sån royal icing uppepå kakan för att få den lite sådär pepparkakig. Den här kommer bakas flitigt under hela julen kan jag säga. Den ska ABSOLUT finnas på julbordet! MUMS säger jag bara
RECEPT:
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (kör du vanligt recept byter du bara ut glutenfritt mjöl mot vanligt)
2 dl strösocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
200 g smör
1 1/2 dl vaniljyoghurt
2 ägg
Royal icing:
1 äggvita
2 1/2 dl florsocker
1/4 tsk ättika
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag använde glutenfritt ströbröd.
2) Smält smöret.
3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i smöret. Knäck i äggen och sedan vaniljyoghurten. Rör sedan runt ordentligt så att allt blandas till en jämn smet. Du behöver inte använda elvisp utan det räcker att röra runt det bara.
4) Häll smeten i sockerkaksformen. Grädda i ugnen i 30 minuter. Kolla med sticka så hela kakan är torr
Royal icing
1) Vispa äggvitan tills den börjar skumma lite.
2) Häll sedan i florsocker, vaniljsocker och ättikan. Vispa med elvisp till den blir till en tjockare kristyr.
3) Häll i allt i en plastpåse och klipp lite försiktigt i ett av hörnen.
4) Dekorera sedan kakan som du vill.
OBS: Det blir väldigt mycket kristyr. Vill du ha mindre så kan du halvera receptet.
Följ gärna min FACEBOOKSIDA och INSTAGRAM för många fler recept på mat och bak, inspo och tips
Kika gärna på nedan recept för mer inspiration.
Tyvärr har jag en fin amerikansk form – hoppas att kakan blir större i ugnen 🙂
Jag bakade din mjuka pepparkaka
Ska det verkligen vara 200 g smör?
Japp!
Den var fantastiskt god och saftig✨Tack för receptet!🥰
Härligt att du gillar! 🙂