Fyllda smördegsmuffins

Tänkte av avsluta med ett recept på bloggen. Dessa svängde jag ihop till en dessert. Man tror inte så mycket om dem men herreminjee så goda de var. Passar perfekt som dessert, men också som fika såklart.

IMG_8137 IMG_8140 IMG_8143

30F1B07E-4A19-4D2E-8E78-3EBF65181BBARECEPT:

Smördeg på rulle
1 dl Creme Fraiche
2 msk Florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

Rulla ut plattan. Blanda creme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut blandningen på plattan och rulla ihop den. Skär ur ca 3 cm tjocka skivor och placera dessa i pappersformar i en muffinsform. Vispa upp ägget och pensla muffinsen med. på 200 grader i ca 10-15 minuter eller tills de fått lite färg och puffat upp sig. Pudra med florsocker innan servering.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

110
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linnea
Linnea
7 years ago

Gott! Du, kommer du ha lite nya idéer vad man kan bjuda på glöggmingel i år? 🙂 prövade dina recept från förra året, d va super!

niinis
niinis
Reply to  Linnea
7 years ago

Kommer ett inlägg med det lite senare.

trackback
6 years ago

[…] Fyllda smördegsmuffins […]

Liselotte
Liselotte
6 years ago

Skulle smördegen ha kavlats ut tunnare ? Tyckte de blev så tjocka o smeten rann ut på slutet

niinis
niinis
Reply to  Liselotte
6 years ago

Jag kavlade inte min alls…..så nej det ska den inte behöva göras.

Petra
Petra
5 years ago

Detta måste jag prova.

Eva
Eva
5 years ago

Flera sona härliga enkla recept
Detta måste jag prova

Liselotte Segergren
Liselotte Segergren
4 years ago

Kan man frysa dem?

niinis
niinis
Reply to  Liselotte Segergren
4 years ago

Absolut

Ulla roos
Ulla roos
4 years ago

så bra recept för oss som inte är proffs

Helene Book
Helene Book
4 years ago

Något av det godaste som jag ätit, men tyckte att fyllningen var lite lös. Vad kan man göra för att tjocka den? Det blev lite svårt att pensla.

Lena
Lena
Reply to  Helene Book
4 years ago

Kanske kan bre på marzan kräm i stället.

Lena
Lena
4 years ago

Rullar man plattan från långsidan eller kortsidan?

niinis
niinis
Reply to  Lena
4 years ago

Från långsidan

Christel
Christel
4 years ago

ska de förvaras framme el i kylen…

niinis
niinis
Reply to  Christel
4 years ago

Förvara i kyl, men ta fram i god tid innan de ska serveras.

Yvonne
Yvonne
4 years ago

Hej, hur många blir det här? Jag ska ha gäster på lördag och blev sugen när jag såg de fina godsakerna.

niinis
niinis
Reply to  Yvonne
4 years ago

Det beror på hur stora du gör dem och hur står smördegsplattan är som du köper, dom är olika stora beroende på märke. Men tänk dig att du skär dem i ca 3 cm breda skivor, gissar att det blir ca 15 st på varje smördegsplatta

GullBritt Hagström
GullBritt Hagström
4 years ago

Hej,bakade dina fyllda smördegsmuffins,men dom höjde sig inte mer än knappt till kanten, på pappersformen vad kan jag ha gjort för fel????

niiinis
niiinis
Reply to  GullBritt Hagström
4 years ago

Kan du kanske ha skurit dom lite för tunna?

GullBritt Hagström
GullBritt Hagström
4 years ago

Jag skar dom 3 cm som det stod i receptet

niiinis
niiinis
Reply to  GullBritt Hagström
4 years ago

Hmmm, hade du köpt smördegen?

GullBritt Hagström
GullBritt Hagström
Reply to  niiinis
4 years ago

Jag köpte färdig smördeg på Ica,tänkte att man skall kanske picka smördegen, hade dom mitt i ugnen, annars får man testa en gång till.

Ingela
Ingela
4 years ago

Gjorde den med glutenfri smördeg och jordgubb och vaniljkräm, jättegott 😋

Nästa inlägg

Doft i present?

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x