Sugna på gryta? Jag tycker att hösten verkligen är en sån period då man gärna puttrar igång en gryta och mumsar på. Helst på helgerna. Den här grytan är enkelt, skitgod och så går den relativt snabbt att göra. Sånt gillas också i alla dessa grytors värld där grytan ska koka en hel dag.
Ät den här grytan till pasta, ris eller potatis. Välj själv. Vi har ätit den till allt.
RECEPT NINAS KYCKLINGFÄRSGRYTA
800 g kycklingfärs
1 burk krossade tomater
2 morötter (kan uteslutas)
1 lök
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
2 tsk soya
Salt
Svartpeppar
Paprikakrydda
Spiskummin
Gör såhär:
1) Stek kycklingfärsen så den är genomstekt. Krydda med alla kryddor efter smak.
2) Hacka löken, häll i den. Skala och skiva morötterna. Häll i dessa också. Låt allt steka med tills löken mjuknar.
3) Häll i krossade tomater. Låt dessa puttra med tills i stort sett all vätska kokat bort.
4) Häll i grädde, soya och fond. Låt sedan puttra på medelvärme i ca 15 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta och en härlig grönsallad.
Tack!!! för alla dina underbara recept! Har man idétorka på lunch/middagstips så är det guld å hitta dina recept här kram
Tack fina! Vad glad jag blir!
Detta ska jag göra idag älskar verkligen dina recept.
Gjorde denna nu ikväll och den var verkligen jättegod! Tack snälla för alla bra tips du ger oss läsare.
Kram
Åh vad glad jag blir! TACK för du dela med dig. ♥
Måste prova imorgon! Tack Nina.
Mycket god gryta,rikligt med kryddor inte sista gången jag gör den!Tack!