Galet god kanelkaka i långpanna

Nu är det så många som som smakat på den här kakan som vill ha receptet så dags att dela med mig. Min syrra sa t ex att det var en av de absolut godaste kakor hon ätit, tack fina syster! ❤️

Detta är en kanelkaka som är helt fantastiskt otroligt god alltså. Bakad i långpanna dessutom så det finns mycket utav den. Tungan krullar sig och du kan garanterat inte sluta äta. I promise you!

RECEPT KANELKAKA

3 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 dl mjölk

Kanel/havretäcke

150 g smält smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Börja med att Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt och vitt.

2) Häll i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills det blir en riktigt seg smet.

3) Smält smöret. Häll i det i smeten, rör runt tills den är slät.

4) Häll sist i mjölken. Rör runt tills smeten är slät.

5) Lägg i bakplåtspapper på en långpanna (ca 35X25 cm) och häll i smeten.

Kanel/havretäcke

1) Smält smöret. Blanda under tiden socker, havregryn, vaniljsocker och kanel. Häll ned smöret i havregrynsblandningen och rör runt.

2) Fördela/klicka ut havreblandningen över smeten.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

4) Pudra med florsocker innan servering och avnjut denna härlighet med lite (läs: mycket) vaniljsås!

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

202
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna-Livet med psykisk ohälsa
7 years ago

Såg verkligen gott ut

Katarina berg
Katarina berg
7 years ago

Oh låter ljuvligt gott kan jag ta glutenfritt mjöl o samma mängd? Mvh Katarina

niinis
niinis
Reply to  Katarina berg
5 years ago

Absolut! Lägg till 1,5 msk fiberhusk också.

Anna
Anna
7 years ago

Går det bra att frysa dem?

niinis
niinis
Reply to  Anna
7 years ago

Går utmärkt!

Alli Malmros
Alli Malmros
7 years ago

Vilken nivå i ugnen?

niinis
niinis
Reply to  Alli Malmros
7 years ago

Lite längre ned blir bra!

Ingegerd
Ingegerd
7 years ago

IngegerdVilket grad i ugnen?

niinis
niinis
Reply to  Ingegerd
5 years ago

200 grader

Helen Hällenhem
Helen Hällenhem
7 years ago

Kan man inte skriva ut receptet

niinis
niinis
Reply to  Helen Hällenhem
5 years ago

Har tyvärr ingen skriva ut funktion på denna sidan.

Ingrid
Ingrid
7 years ago

Ska det verkligen vara 7 dl vetemjöl, den blev verkligen kompakt.

niinis
niinis
Reply to  Ingrid
7 years ago

Japp!

Yvonne
Yvonne
7 years ago

Tycker kakan blev tung, kompakt

niinis
niinis
Reply to  Yvonne
7 years ago

Då har du inte vispat ägg och socker tillräckligt länge. De ska vispas tills smeten blir ljust ljust gul. Det ska också bli lite märken efter vispen i smeten, då är den tillräckligt vispad. En kaka blir kompakt och tung om det här momentet inte görs ordentligt.

Inger Berg
Inger Berg
6 years ago

Ska man inte grädda lite innan man lägger på kaneltäcket? Klickarna sjunker ner och blir inget täcke.

niinis
niinis
Reply to  Inger Berg
6 years ago

Dom ska sjunka ned!

Inger Berg
Inger Berg
Reply to  niinis
6 years ago

Jättegod!

Eva Elmlund
Eva Elmlund
6 years ago

Hej,

Kakan ser fantastisk ut. Kan man halvera receptet och grädda i mindre form?

niinis
niinis
Reply to  Eva Elmlund
5 years ago

Absolut! Det skulle jag testa.

Flora
Flora
6 years ago

Hej skulle det funka med äpplebitar i smeten också?

niinis
niinis
Reply to  Flora
6 years ago

Absolut, blir säkert jättegott!

Sussi
Sussi
6 years ago

Har du prövat att göra denna glutenfri? Kan jag ta glutenfritt mjöl i samma mängd bara? Mvh Sussi

niinis
niinis
Reply to  Sussi
6 years ago

Absolut ta samma mängd, tillsätt 1 msk fiberhusk också.

Mari
Mari
6 years ago

Gjorde precis denna kaka, att ta med till jobbet… Har gjort den förut och den är väldigt uppskattad <3 Tack för alla underbara recept <3

niinis
niinis
Reply to  Mari
6 years ago

Åh vad glad jag blir att höra det! Tack! ❤️

trackback
6 years ago

[…] Galet god kanelkaka i långpanna […]

M
M
5 years ago

Du publicerar recept efter recept som att det vore ditt eget.
Denna kaka heter Pitekaka och du skulle kanske skriva att det inte är ditt recept.

niinis
niinis
Reply to  M
5 years ago

Haha…. men snälla vän. Man kan ju bli inspirerad av olika kakor. Om du jämför Pitekaka och denna kaka så hittar du många olikheter. Det spelar ju liksom ingen roll vad receptet heter i grund och botten, jag har mixtrat ihop denna kakan till ett eget och då får den också ett eget litet namn.
Om man tänker efter så spelar det väl inte så stor roll vad kakan heter tänker jag. Huvudsaken att man får inspiration till att baka och äta goda bakverk.

Du verkar baka mycket eftersom du kommenterat väldigt negativt på flera recept och försöker tala om för mig hur saker ska vara. Detta är min blogg och de receptsamlingar jag bjuder på, passar det inte dig så finns det massor med andra receptsajter att njuta av härliga recept på.

Kul att du bakar, fortsätt med det, det blir jag väldigt glad för.

Rose
Rose
5 years ago

Denna kaka måste jag baka imorgon Älskar dina receptor

Gunvor
Gunvor
5 years ago

Vore himla bra om man kunde skriva ut receptet. Kan tyvärr inte skriva av receptet.

Ewa
Ewa
5 years ago

Har exakt detta recept som är över 30 år gammalt, supergod kaka! För den som inte tycker om kanel kan byta till choklad, supergott det med

Maja
Maja
4 years ago

Är det inte för mycket mjöl i receptet? När jag hade i mjöl tillsammans med pösigt socker var det ingen seg smet, utan 1000 små deg klumpar. Inte förän jag hade haft i smör och mjölk blev det smet.

niiinis
niiinis
Reply to  Maja
4 years ago

Nej det är det inte, receptet är som det ska och jag har bakat det säkert 50 ggr. 👍🏼

Åsa
Åsa
4 years ago

Det är ju nästan som pitekaka detta recept. ❤️ ❤️ ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Åsa
4 years ago

Ja, nästan. 🙂

Nästa inlägg

Ljuvlig sommarlovsdag

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x