Kladdig vit kladdkaka med hallon

Måste tipsa dig om den kladdigaste och godaste vita kladdkakan! Denna går som smör i Kaffestugan när vi har den i vårt sortiment.


RECEPT 1 kladdkaka:

2 st ägg

2 dl socker

100 g smör

100 g vit choklad

2.5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa, vi vill inte ha in luft i kladdkakan.

3) Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.

4) Rör i mjöl och vaniljsocker.

5) Häll ner smeten i en springform. Lägg i hallonen. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten istället för att smörja kakformen.

6) Grädda i 15-25 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, som min ungefär).

7) Pudra florsocker över kakan och låt kladdkakan svalna innan du serverar den med en klick grädde.

23
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ia
Ia
7 years ago

Hej,
Tack för bra blogg och bra recept!
En fråga om denna kladdkaka, vilket mjöl byter man bäst till om man vill göra den glutenfri?
Ha en fortsatt skön sommar!
Hälsningar
Ia

Ia
Ia
7 years ago

Hej,

Tack för en kul blogg och många bra recept 🙂

Kakan ser smaskig ut, har du tips på vilket mjöl som passar bäst om man vill göra den glutenfri?

Ha en fortsatt skön sommar.

Kram Ia

Minna
Minna
7 years ago

Den ska jag definitivt baka! Ser supersmarrigt ut!

Jenny
Jenny
6 years ago

Misslyckades fullkomligt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Känns som det fattas bakpulver eller något annat. Reste sig inte alls och skinnade sig på ytan precis som det ser ut när man kokat mjölk. Hade den i ugnen i 25 min. Får se hur den smakar imorgon på jobbet.

niinis
niinis
Reply to  Jenny
6 years ago

Jättekonstigt! Har gjort den säkert 100 ggr och så har det aldrig blivit för mig. Bakpulver har man nästintill aldrig i kladdkakor. Meningen är ju inte att den ska resa sig, den ska vara superkladdig i mitten och rätt platt. En natt i kylen brukar göra susen.

Linda
Linda
Reply to  Jenny
4 years ago

Kanske äggen var små, det kan kanske påverka. 🤷🏻‍♀️

Anne
Anne
5 years ago

Kladdkakan ser gudomlig ut undrar om man kan göra den glutenfri?. Vilket mjöl ska jag använda i så fall?.

niinis
niinis
Reply to  Anne
5 years ago

Jag skulle blanda lika delar mjölmix och rismjöl eller bara mjölmix. ❤️ Ha i 1 msk fiberhusk också.

Annin
Annin
5 years ago

Ser jätte god ut , kan man frysa den

niinis
niinis
Reply to  Annin
5 years ago

Går jättebra!

Jörgen
Jörgen
5 years ago

Fick också en platt kaka, inte alls som på bilden. Skulle jag få som på bilden skulle jag behöva dubbla recept 3-4 gånger

niinis
niinis
Reply to  Jörgen
5 years ago

Testa en mindre form.

Jörgen
Jörgen
Reply to  niinis
5 years ago

Ska göra det, men god var den, älskar dina recept:)

niinis
niinis
Reply to  Jörgen
5 years ago

Tack snälla!

Nästa inlägg

Kattungar, kristallbehandling och tips!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x