Något som jag tycker är såååå bra på t ex midsommarbordet är paj. Alltså matpaj. Det räcker till många, är mättande, dessutom är det fasligt gott ju! Tänkte tipsa dig om denna skaldjurspaj som är helt amazing god. T.o.m så att Tony åt en hel sån minipaj i ett nafs, han som inte ens gillar skaldjur. Haha….då har man lyckats kan jag tycka.
Jag gjorde dessa pajer i såna små pajformar så alla får en paj var. Mycket bra tycker jag. Det finns också såna här pajformar med färdig pajdeg i botten att köpa, perfekt om man inte vill stå och fixa med hemlagat pajskal.
RECEPT:
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar ca 170 g
1 burk räkstjärtar ca 170 g
1 purjolök
1 kruka färsk dill finhackad
2 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Häll i mjöl i en bunke, ha i rumsvarmt smör och häll i vattnet.
2) Knåda ihop till en deg och platta ut i 2 småformar eller en stor pajform. Ställ kallt i 30 minuter.
3) Nagga pajdegen och förgrädda i ca 10 – 15 minuter.
4) Rör ihop kräftstjärtar och räkstjärtar med dillen och den hackade purjolöken. Spar gärna lite skaldjur till dekoreringen.
5) Bred ut blandningen i det förgräddade pajskalet.
6) Häll grädde i en skål, och knäck i äggen. Vispa ihop lite lätt.
7) Salta & peppra. Häll blandningen över skaldjuren.
8) Ställ i ugnen i ca 15- 20 minuter till, den ska få vacker färg.
9) Dekorera gärna med skaldjur, dill eller det du känner för.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för mer recept, inspo och tips.
Måste testas men var hittar man de färdiga pajskalen?
Hittade på Coop!
Kan rekommendera chili i blir väldigt gott
med lite chili och en lagrad ost i blir den supergod
Mums!