Hörni! Till Theddes födelsedag så gjorde jag en chokladbollstårta. Det är faktiskt första gången jag ger mig på en sån. Jag säger såhär, det var definitivt inte sista gången. Hela tårtan smakar som en delicato-boll. Såååå jäkla gott alltså! Åh, en bit av den till mitt kaffe som jag sitter och dricker här på trappan. MUMS!
Detta recept är GRYMT. Jag gör ofta chokladbollar efter det receptet och jag har aldrig misslyckats.
Jag valde att ha chokladstänger med mjölkchoklad och vit choklad uppepå. Här kan man ju ha precis vad som helst på. Bär, frukt, nötter eller favoritchokladen.
RECEPT CHOKLADBOLLSTÅRTA
300 g rumsvarmt smör
5 dl havregryn (glutenfria för glutenfritt)
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 dl starkt kaffe
1 dl riven kokos
Gör såhär:
Häll i alla ingredienser i en stor bunke. Ta fram en elvisp. Vispa sedan på låg fart till en början, ändra sedan till lite snabbare fart. På detta sätt slår du sönder havregrynen till mindre smulor. Deeet tycker jag är så himla gott. Ta sedan den stora bollen och placera den på ett fat av något slag. Forma den till en tårta. Jag använde händerna och en degskrapa för att få kanterna sådär härligt raka och fina. Strö sedan riven kokos över den. De stora chokladbollarna uppepå gjorde jag av en halv sats chokladbollssmet till. De kan du hoppa över om du vill men jag ville ha ”mucho choladbollos” ;). Sedan täcker du den som sagt med det du känner för. Fantasin sätter gränserna.
Denna håller sig i kylen i ca en vecka, lite längre t.o.m.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Ser smarrig ut! En fråga, har du cocos i smeten eller har du det bara till att rulla/ dekorera med?
Älskar dina glutenfria recept🙏. Vi får fler och fler vetestärkelse och gluten intoleranta i dag. Det finns för få tiktigt goda glutenfria recept i dag…🌞😘 Därför är fina guld värda.🥰🥰
Tack snälla du! 😍