Gokväll godingar!
Jag har påbörjat inlägget om eventet…men är inte klar än. Nu ska jag bjuda dig på lite bakning först. Den här kakan/bullen bakade jag idag och det är liksom wow över hela det här bakverket. Det gör mig glad att få baka såna här godingar alltså….svärfar får vänta till imorgon, kollar ni videon förstår ni vad jag menar. 😉
RECEPT VANILJRUTEBULLAR:
3½ DL HAVREMJÖLK (funkar med vanlig mjölk men det blir saftigare med havremjölk)
½ DL STRÖSOCKER
25 G JÄST (TORRJÄST)
1 KRM SALT
3 TSK VANILJSOCKER
½ TSK KARDEMUMMA
1 ÄGG
150 G RUMSVARMT SMÖR
9-10 DL VETEMJÖL
VANILJKRÄM:
Hemgjord hittar du HÄR.
Annars gör du sån färdig som du vispar ihop med mjölk.
Gör såhär:
Värm mjölken till 37C om du kör med vanlig jäst, gärna lite varmare om du kör torrjäst. Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma och ett ägg i köksmaskinen. Rör runt så jästen löses upp. Häll sedan i mjöl och smör i omgångar. Låt degen jobba i 5 minuter.
Låt degen jäsa 30 min under plastfolie.
Platta ut den på en bakplåtpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter till.
Spritsa i vaniljkräm i kakan.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.
Pudra med vaniljsocker innan du skär upp den i fyrkanter.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Följ gärna min Youtubekanal HÄR.
Mm, det där ska bakas här på lördag. Bakade ju din tårtbotten och den verkar blivit toppenbra. Så härligt att få ta del av dina recept. Ha en bra fortsatt torsdag. Kram kram
Hej. Mums…. Den ska jag prova.
Vad har du för storlek på plåten?
25X35 cm
Har precis lagt den på plåten. Kom på vilket hak i ugnen, mitten? Min plåt är lite större hoppas det går bra ändå.
Lite längre ned i ugnen blir bra.