Dags för recept igen. Jag försöker bjuda på ett recept per dag på den här bloggen. Hoppas att ni får lite inspiration och sug att använda er av mina recept. Jag lägger ned så otroligt mycket tid på att ta fram nya recept och twista till dem lite. Komma på nya smaker och kombinationer är så jäkla kul, verkligen en passion för mig. Har ju en stor dröm om att få ha mitt egna bakprogram. Det skulle vara sååå grymt! Jag har idé och allt klart…. hihi. 😉
Well well, nog om det. Här kommer ett nytt recept på ett magiskt gott morotsbröd som jag bakade i morse. Tanken var att det skulle innehålla morötter. Sagt och gjort. Bjuder dig på ett morotsbröd i långpanna här varsågod. Önskar du ett ”vanligt” (bakat med vanligt mjöl) morotsbröd i långpanna så har jag recept på det HÄR..
RECEPT 16 bitar (Viktväktar du så är det 5 SP i varje bit):
5 dl vatten
50 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
1 msk fiberhusk
1 msk sirap
1 dl naturell yoghurt
2 dl rivna morötter
2 dl havregryn (glutenfria)
10 dl Glutenfri Mjölmix
Icke glutenfritt:
Hoppa över fiberhusk
Byt ut mjölmix mot vanligt mjöl
Gör såhär:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet (37º) och tillsätt fiberhusk, låt svälla i 10 min.
Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter, låt maskinen jobba i ca 5 minuter. Degen kommer att vara kladdig.
Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
Häll ut degen på bakpappersklädd plåt. Smeta ut den med slickepott.
Ta en degskrapa eller kniv och blöt den. Dela upp plattan i 16 bitar.
Strö på lite havregryn. Platta försiktigt till det lite med handen.
Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen, 225º i ca 20 minuter.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Oj det ser gott ut! Det där receptet ska jag spara och testa sen.
Ååå vilket härligt bröd! Jag testar ofta dina recept men bröd är jag verkligen dålig på att få till men jag försöker. Jag önskar att du skulle gör en bok av alla dina recept o idéer. Jag skulle köpa direkt! . Gillar verkligen dina vloggar också. Ha nu en skön lördag!!
Ser fantastiskt gott ut, ska baka i helgen. Följer dig och dina recept inspirerar verkligen! Blir så glad att hitta enkla och ” vanliga” receptbfast glutenfritt. Tack!
En tsk salt ska de nog va va? En msk blev väldig salt bröd! Toppen annars
Mycket gott bröd! En fråga dock, när jag gjorde det glutenfritt blev brödet väldigt platt, inte i närheten av så fluffigt som med mjöl. Har jag gjort fel med det glutenfria?
Vill bara säga en sak, kommer aldrig köpa glutenfritt bröd mer!
Tyckte åxå först att 1 msk salt blev mycket då degen blev salt men efter att de gräddats vart de inte alls salt bara himmelskt gott!
Åh tusen tack för grymt recept! Har försökt hitta ett lättbakat glutenfritt bröd som dessutom är bananasgott! TACK!
Tack för tips Håller på nu och bakar detta bröd. Gjorde egen mjölmix hoppas det blir bra
Åh vad kul! Roligt att du gillar!
Går det att ersätta vetemjöl med bovetemjöl?
Absolut!
Fantastiskt gott bröd som gick hem hos övriga familjen, trots att jag gjorde det glutenfritt åt mig. Luftigt, saftigt och supergott! Använde Lailas blå mjölmix.
Första glutenfria brödet som smakar riktigt gott. Tusen tack för ett enkelt och mkt gott bröd.
Kul att du gillar!
Har bakat det idag. Mycket gott och saftigt bröd som ja kommer baka fler gånger. Tack för receptet
Så kul att höra! Tack!
Andra gången jag bakar brödet och det blir toppenbra! Funkar toppen att frysa in också. Tack för recept! 🙂
Supergott bröd, men när jag försöker göra det lite grövre med rågmjöl, rågsikt med vetemjöl och vetemjöl så blir det alltid kladdigt i mitten som att det inte blir riktigt klart. Har försökt mixa med att ha det inne längre med lägre temp eller bara längre med samma temp, men lyckas inte ändå. Har du något tips på vad som kan hjälpa?
Har också gjort dubbel sats. Tips på tid och temp på det?
Ska prova ditt andra morotsbröd någon dag med
En fundering.. skulle man kunna kalljäsa detta i kylskåp under natten?
Gåt utmärkt!
Toppenbröd – ett måste att ha i frysen. Sedan jag hittade det här receptet köper jag inget glutenfritt mjukt bröd.
Tack
Åh vad roligt att höra! Tack för du delade med dig.
Det ser jättegott ut, detta måste jag testa ngn gång.
Det är toppen!
Det här måste testas men funderar på vad yoghurten har för funktion? Har en dotter som är vegan ?
Det blir saftigare, det finns vegansk yoghurt som funkar finfint 😉
Åh tack va bra det blev!
Vad kul!
Bakade detta bröd igår och det var nog det godaste glutenfria bröd jag ätit. Är på utredning för glutenintolerans så jag äter bara det just nu. Rekomenderar verkligen detta recept.
Åh vad roligt att höra att du också gillade det!
Kan man använda durramjöl ist för mix?
Absolut!
Hej!
Jag testade detta recept men mina blev platta som pannkakor. Vad har jag gjort för fel? De jäste upp och såg fantastiska ut när jag sjussade in dem i ugnen. Därför blev min förvåning stor när jag skulle ta ut plåten. Jag hade på varmluftsfunktionen på ugnen och 200grader lite drygt.
Vänliga hälsningar
Pernilla
Det låter som att degen inte varit tillräckligt bearbetad eller för lite mjöl. Alla mjölsorter är olika och det hänger också på om det är gammalt eller nytt. Ibland kan det behövas mer mjöl än man tror. Vad trist att det inte lyckades, hoppas att det blir bättre nästa gång.
Tack för tipset. Är ny på att baka glutenfritt och har inte fått till rätta känslan för deg utan gluten. Ska testa igen inom kort. Det ser ju såååå gott ut på bilderna!
Hej jag ska testa detta bröd det ser kanongott ut. En liten fråga bara gör du en sats i stor ugns form eller vad har du för mått till formen? Har du något tips vad man ska tänka på för att brödet inte ska bli platt och tråkigt =) Johanna
Denna gör jag i en ugnsfast form som är ungefär hälften så stor som en ugnsplåt.
Ska det vara havregryn i degen eller bara ovanpå?
I degen och så lite ovanpå!
Har precis gjort brödet. Men fick tag i lila morötter.
Gissa om brödet fick en läcker färg?
Ska nu avnjuta brödet med köttsoppa och hemmagjord ingefära cintron läsk.
Häftigt!
Hej
Vilken mjölmix använder du ?
Finax brukar jag använda, sen använder jag Leilas gula ibland också!
Det här brödet, fast med mjölmixen utbytt mot 50/50 bovetemjöl och havremjöl (och ev lite rismjöl), har snabbt blivit en dunderfavorit här hemma! SÅ enkelt, snabbt och gott! Ett av de godaste bröd jag, med 30 års celiaki bakom mig, har ätit. TACK!!
Detta brödet blev väldigt omtyckt av min dotter som är glutenintolerant.
Tack för receptet – ett väldigt gott bröd!
Härligt att höra!
Fantastiskt gott bröd. Har bakat det både glutenfritt och vanligt och resultatet blir fantastiskt varje gång. Har dock inte haft psylliumhusk utan använt chiafrön istället med bra resultat. Tack för många underbara recept!!!
Härligt! 🥰
Vilket fantastiskt gott bröd! Bakade det ikväll, men misslyckades. Trots det var det supergott! Det blev tyvärr alldeles degigt, förlängde gräddningstiden med ca 30 min, men det blev aldrig klart 😅. Vad gjorde jag för fel, följde receptet till punkt och pricka förutom att jag körde degen 5 min med elvisp istället för med balmaskin med krokar. Kan det vara det som var problemet? 🤔 Vill gärna få till detta bröd då det absolut inte var något fel på smaken 🤗 Tack på förhand!
Det som är lite svårt med glutenfritt bröd är ju att det inte direkt blir en deg utan mer en kladdig smet. Ibland kan det vara svårt att veta mängden mjöl och vilken kvalitet olika mjölsorter har. Det låter som du hade behövt haft i mer mjölmix, det kan vara så att det behövs lite mer beroende på mjölsort.
Har inget med elvisp att göra då man inte ska jobba fram några glutentrådar i glutenfritt bröd. Testa igen men ta lite mer mjölmix. 👍🏼
Tack för tips! Ska på’t igen ikväll och prova med mer mjöl denna gång 🤗
Provar i skrivande stund 🥰
Använder du en stor plåt eller en lite mindre?
Detta var en form på ca 25×35 cm.
Så gott jäste 60min fantastiskt gott tack för det fina receptet tack tack 🥰Gunilla
Härligt! ❤️
Jättegott. Även om jag använde torrjästs och i slutändan inte fick i allt mjölet så bakade in lite bakpulver. Blev så glad att brödet blev så fluffigt!
Älskar det här brödet, har bakat det massor med gånger! Men undrar nu om det går att på något vis byta ut mjölmixen till Något mjöl som är naturligt glutenfritt? Och hur mycket isåfall? Antar att man ska ha fiberhusk då med.
Skulle jag vara du skulle jag då använda bovetemjöl, rismjöl och pofiber. Lite osäker på måtten då jag inte testat men så skulle jag göra. ☺️