Silviakaka i långpanna

Halloj!

Förlåt, fick en påminnelse av en av er härinne om receptet på silviakakan i långpanna. Jag gjorde ju det till ”kidsen” till efterrätt.

img_4203 img_4204

RECEPT SILVIAKAKA I LÅNGPANNA:

6  ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten

Glasyr:

210 g smör
3 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 äggulor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.

3) Häll sist i vattnet och rör runt.

4) Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.

img_4197

Glasyren:

1) Smält smöret.

2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.

3) Ha i äggulorna och rör runt.

4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.

Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

img_4205 img_4207 img_4208

Nu blir det soffhäng här resten av kvällen, kanske hörs vi lite senare igen. Hoppas du får en skön kväll nu!

Kram Nina ♥

384
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
8 years ago

Länge sedan du vlogga nu =)

Anne
Anne
8 years ago

Ååå den är ju helt galet god den kakan:)
Hur stor långpanna/form har du använt dig av?
Önskar er ett skönt lov med massa roligheter.
/Kram A

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anne
8 years ago

När du gör den i stor så är det standardmåttet 30×40 cm. Kram

Siv
Siv
Reply to  Niiinis
4 years ago

När du bakar i 2 formar gräddar du en i taget eller båda samtidigt? Tänker på om hur det funkar att dela smeten. Eller kanske bäst med en stor form? Tack för dina fantastiska recept! Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Siv
4 years ago

Jag gräddade en i taget faktiskt, det gick bra. Men ta i en stor form om du kan. 👍🏼

Olle Larsson
Olle Larsson
1 year ago

Ska det vara ”hett”. Vatten?

niiinis
niiinis
Reply to  Olle Larsson
1 year ago

Ja precis.

Laila Wallin
Laila Wallin
9 months ago

Vilken storlek är det på långpannan till Silviakakan?

Marion Salo
Marion Salo
9 months ago

Går den att frysa

Nästa inlägg

Glutenfria LCHF frallor

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x