Sverigekaka med kanebullefyllning och äpplen

Igår bakade jag en magisk kaka! Det är i grunden en Sverigekaka men jag har ”twistat” till den lite och den här kombon blev verkligen en riktig lyckträff. Jag tycker absolut att du ska testa, dina nära och kära kommer älska dig för den här kakan. 🙂

img_3999

Jag piffade till den lite extra uppepå också. 🙂 Tänk vad lite florsocker kan dekorera fint?

img_3998

En hög och fin kaka som har ALLT. 😉 Det är som att äta sockerkaka, äppelpaj och kanelbullar i en och samma tugga! Kan du tänka dig?

img_4005

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

Fyllning 1:

4 äpplen
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 msk vaniljsocker
smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

2 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

Såhär sätter du ihop hela kakan:

Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker.

sverigekaka_med_kanelbullefyllning_och_äpplen

Jag har också gjort ett klipp på tillvägagångssättet för denna kakan så att det ska bli extra enkelt att baka den.

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

17
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
8 years ago

Men åå så gott! 🙂 Allt det bästa i en o samma kaka ju!

siv almen
8 years ago

Brukar göra denna men med orginalfyllningen : koka ihop 150g smöt och 1dl mjölk och 4 msk vaniljsocker,mycket gott de också

Ellen
Ellen
8 years ago

Men så gott, har massa äpplen så den ska bakas under dagen / Ellen

trackback
8 years ago

[…] Sverigekaka med kanebullefyllning och äpplen […]

Jeanette
Jeanette
8 years ago

Ser mumsigt gott ut

Angela
Angela
8 years ago

Hur mycket socker i fyllning 2???

Niiinis
Niiinis
Reply to  Angela
8 years ago

Det är ingen socker i fyllning 2.

katarina
katarina
8 years ago

Hej
Gjorde enligt receptet….när jag sen scrollar ner ser jag din film som jag missade från början. En undran då för när du gör fyllning två så säger du att du har i kanel och socker…men det stod inte i receptet. Ska det vara socker ? Nu gjorde jag ju utan då jag missade filmen, ska smaka den i morgon men får väl sockra lite efteråt bara 🙂 Kakan ser jätte god ut.

Niiinis
Niiinis
Reply to  katarina
8 years ago

Men förlååååååt, för fasen. Har ändrat i receptet nu.

Angela
Angela
8 years ago

Du häller även i socker i nr 2!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Angela
8 years ago

Jaaaaa, men jaaaa, förlåååååt! Det ska vara 2 dl socker ju för tusan. Sorry!

trackback
4 years ago

[…] Receptkälla: Niinis.se […]

Nästa inlägg

Curling?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x