Som sagt, ni var mååånga som ville ha mitt recept på musli och också en liten video. SÅKLART att jag har deeeeeet! 🙂 Den här muslin är magiskt god. Den smakar lite nötigt och lite vaniljigt. Så gott verkligen. Sen känns det helt ärligt att jag aldrig mer ska köpa en musli, varför liksom? Det här som är så otroligt enkelt och gott!
Alltså kolla? Hur smaskigt gott ser inte detta ut?
HEMGJORD MÜSLI:
5 dl havregryn
1 dl hirsgryn (kan utelämnas – jag hade det bara i första satsen – ger lite crisp)
1 dl solrosfrön
½ dl ljus sirap
½ dl muscavado sirap (jättegott men går att byta ut till vanlig sirap)
½ dl kallt vatten
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Blanda havregryn, hirsgryn, solrosfrön, ljus sirap, kanel, vaniljpulver och muscavadosirap och blanda runt. Häll sedan i vattnet och blanda igen. Fördela ut på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 20-30 min. Mitt råd är att hålla koll, annars så bränns det vid snabbt på slutet. 🙂
Denna müsli/granola kan varieras i all oändlighet. Här ger jag dig lite förslag på ingredienser att tillsätta:
1 dl riven kokos
1 dl kokoschips
1 dl mandel, hasselnötter, cashewnötter
1 dl russin eller annan torkad frukt
1/2 dl chiafrön
1/2 dl kakao
1 msk kardemumma
Se klippet nedan så får du veta exakt hur lätt det är! 🙂 Följ gärna min youtubekanal. ♥
Så gott det ser ut!
Hallå!
Du har glömt skriva kanel och vaniljpulver i receptet och grader i ugn