Jag får ofta frågor om bakning vilket är jättekul eftersom det är ett av mina absolut största intressen. Något som jag många gånger fått frågor om är om jag kan visa hur jag gör när jag bakar kanelsnurror. Alltså kanelbullar som är bakade på ett visst sätt. Dessa ser man ofta på caféer och bagerier, dom är stooooora och såååå goda! Här nedan kommer du att få både bilder samt tillvägagångssätt i ett litet klipp. Prenumerera gärna på min Youtubekanal så missar du inga klipp. HÄR klickar du dig in och prenumererar. Håll tillgodo! ♥
RECEPT KANELSNURROR ca 20 st:
150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1, 5 dl strösocker
½ tsk salt
ca 12-15 dl mjöl
Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i bunken. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt smöret i bitar, socker och salt.
3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.
6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.
7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.
8. Vik degplattan på mitten. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor.
9. Snurra ändarna av remsorna åt varsitt håll, snurra sedan den runt ditt finger och avsluta med att fästa änden under snurran. (Se klippet nedan för att se hur jag gör.)
10. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min.
11. Blanda lite sirap och vatten i ett glas och pensla bullarna när de svalnat.
12. Strö över socker eller doppa bullarna i strösocker. Ät och njut! ♥
gud va gott de såg ut
Jädrar va goda dom ser ut!
Hihi det är jättekul att se dina filmer 🙂 Denna var ”lagom” lång också (att tjuv titta på jobbet)
Supersmarriga såg de ut!
En jäsning?
Undrar också om de inte ska jäsa igen innan gräddningen?
Sorry, nej…. Kollar man filmen så har jag skrivit 30 min jäsning till. Ska ändra.
Varje gång jag gör bullar efter dina recept så får jag sååå mycket beröm så tusen tack för att du delar med dig
Åh vad roligt att höra. Tack!
Ser jättegoda ut och är det säkert! Ska göra snurror nästa gång jag bakar bullar! Tack!🌹🎶
Härligt! 🥰