Gratänger är så himla enkelt att svänga ihop samtidigt som det blir mycket av det som räcker. Här har du en gratäng som är supergod!
KASSLER OCH BROCCOLIGRATÄNG, 4 port
Ingredienser:
800 g Broccolibuketter
200 g Kassler
1 st lök
1 vitlöksklyfta
250 g Cocktailtomater
2 tsk olivolja
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk Majsstärkelse
1 dl riven ost
1 msk Persilja
1 msk Oregano
Gör såhär:
1) Lägg broccolin 1 minut i kokande vatten, låt de sedan rinna av.
2) Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern.
3) Hetta upp oljan i stekpanna, fräs lök, vitlök, kassler och tomat i några minuter, slå i grädden och strö på redning.
4) Lägg broccolin i en ugnsfast form, skeda på kasslerfräset och smaksätt med salt och svartpeppar. Strö på ost och örter.
5) Tillaga gratängen i ugn, 200° i 15 minuter. Servera tillsammans med rårivna morötter och ris.
Ser jättegott ut! Detta ska jag testa <3
😍😍😍