Glutenfritt formbröd

Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. Jag körde freebase så det stod härliga till… men det blev sjukt bra! Sååå gottt, och som jag skrev i morse så bara längtade jag efter att få äta brödet till frukost.

IMG_2922 IMG_2923

RECEPT 1 GLUTENFRITT FORMBRÖD:

½ pkt jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
ca 5-7 dl mjölmix
(jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara)

Gör såhär:

1)  Smula jästen i en köksmaskin eller bunke.

2) Värm mjölken till 37 grader och häll det sedan över jästen och rör om tills det löses upp.

3) Häll i salt, olja, fiberhusk, ciafrön och honung. Rör om.

4) Häll i mjölet, lite i taget. Låt degen köra i ca 5 minuter i kökmaskinen. Degen är inte riktigt som en vanlig mjöldeg utan är lite kladdigare.

4) Ta en brödform och lägg i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 min.

5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter.

IMG_2926

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

49
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 years ago

Tack för ännu ett glutenfritt recept.
Nu ska jag prova formbrödet och kakorna i det tidigare inlägget. Har provat flera av dina glutenfria recept, verkligen uppskattat!!

Nettan i Sumpan
Nettan i Sumpan
8 years ago

Detta måste jag testa! ser fantastiskt gott ut, säkert himmelskt gott att rosta med lite marmelad på…:)

Carro
Carro
8 years ago

Vilket vackert bröd!
Jag gjorde glutenfri limpa i helgen och rev då ner en morot och slängde i krossade linfrön. Hit enligt barnen och mig.

Marie
8 years ago

Nu har jag testat detta bröd som står och kallnar. Hur kladdig ska degen vara? Jag tror att min blev lite för stabbig men har aldrig bakat med glutenfritt mjöl tidigare så jag körde enligt recept.

Helen
Helen
6 years ago

Hej,
Du är grym! Vilken recept världens godaste bröd.TACK!

niinis
niinis
Reply to  Helen
6 years ago

Tack! Vad roligt att höra! ❤️

Jeanette
Jeanette
5 years ago

Kan man utesluta chiafrön eller har de en betydande roll?

niinis
niinis
Reply to  Jeanette
5 years ago

Nej, dom kan uteslutas.

Jeanette
Jeanette
Reply to  niinis
5 years ago

Toppen då ska jag testa detta brödet hoppas att det är lika gott som dina tekakor

Matilda
Matilda
5 years ago

De ska jag prova. Du gör så bra bröd recept, lätt och enkelt, och sånt gillar jag. Har du något gluten och jäst fritt recept ligger och ”skräpar” ?

Pia
Pia
4 years ago

Ska brödet stå i mitten eller på nedre falsen i ugnen?
Funkar det lika bra att använda varmluftsugn?

niiinis
niiinis
Reply to  Pia
4 years ago

Jag brukar ha det lite längre ned. Jag brukar inte använda varmluft, gör du det så tänk på att ha lite lägre temperatur då.

Anna
Anna
3 years ago

Jag har letat efter ett bra recept på glutenfritt bröd och nu har jag äntligen hittat det. TACK!

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Åh vad glad jag blir! ❤️

Nästa inlägg

Höstsnyggt

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x