Jag bakade ett glutenfritt formbröd häromdagen. Jag körde freebase så det stod härliga till… men det blev sjukt bra! Sååå gottt, och som jag skrev i morse så bara längtade jag efter att få äta brödet till frukost.
RECEPT 1 GLUTENFRITT FORMBRÖD:
½ pkt jäst
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk chiafrön
1 tsk fiberhusk
ca 5-7 dl mjölmix
(jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara)
Gör såhär:
1) Smula jästen i en köksmaskin eller bunke.
2) Värm mjölken till 37 grader och häll det sedan över jästen och rör om tills det löses upp.
3) Häll i salt, olja, fiberhusk, ciafrön och honung. Rör om.
4) Häll i mjölet, lite i taget. Låt degen köra i ca 5 minuter i kökmaskinen. Degen är inte riktigt som en vanlig mjöldeg utan är lite kladdigare.
4) Ta en brödform och lägg i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen. Låt jäsa under bakduk i ca 45-60 min.
5) Pudra över lite mjölmix över brödet innan du gräddar det på 200 grader i 25 minuter.
Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR
Tack för ännu ett glutenfritt recept.
Nu ska jag prova formbrödet och kakorna i det tidigare inlägget. Har provat flera av dina glutenfria recept, verkligen uppskattat!!
Detta måste jag testa! ser fantastiskt gott ut, säkert himmelskt gott att rosta med lite marmelad på…:)
Vilket vackert bröd!
Jag gjorde glutenfri limpa i helgen och rev då ner en morot och slängde i krossade linfrön. Hit enligt barnen och mig.
Nu har jag testat detta bröd som står och kallnar. Hur kladdig ska degen vara? Jag tror att min blev lite för stabbig men har aldrig bakat med glutenfritt mjöl tidigare så jag körde enligt recept.
Hej,
Du är grym! Vilken recept världens godaste bröd.TACK!
Tack! Vad roligt att höra! ❤️
Kan man utesluta chiafrön eller har de en betydande roll?
Nej, dom kan uteslutas.
Toppen då ska jag testa detta brödet hoppas att det är lika gott som dina tekakor
De ska jag prova. Du gör så bra bröd recept, lätt och enkelt, och sånt gillar jag. Har du något gluten och jäst fritt recept ligger och ”skräpar” ?
Ska brödet stå i mitten eller på nedre falsen i ugnen?
Funkar det lika bra att använda varmluftsugn?
Jag brukar ha det lite längre ned. Jag brukar inte använda varmluft, gör du det så tänk på att ha lite lägre temperatur då.
Jag har letat efter ett bra recept på glutenfritt bröd och nu har jag äntligen hittat det. TACK!
Åh vad glad jag blir! ❤️