Nu ska du få det absolut bästa och godaste receptet på glutenfri rabarberpaj. Den här pajen är såååå god! När någon som inte vet att det är glutenfritt äter den så blir dom förvånade på riktigt när de får höra att det inte var en vanlig smulpaj. Jag kan nog sticka ut hakan och säga att den är godare än den vanliga jag brukar göra.
Det som är kruxet med den här pajen är att jag gojsar till rabarberna innan de läggs i formen. Det är detta som gör heeeela pajen, det kan jag lova!
RECEPT GLUTENFRI RABARBERPAJ:
3 dl glutenfri mjölmix (jag använder Finax)
2 dl havregryn
2 msk strösocker
100 g smör rumsvarmt
”Rabarbergojs:”
3 stänger rabarber
3 msk strösocker
50 g smör
0,25 dl ljus sirap
½ tsk kanel
Gör såhär:
1) Börja med rabarbergojset som jag kallar det. Skala och dela upp rabarberstängerna i mindre biter. Lägg allt i en lite större kastrull.
2) Ha i strösocker, smöret, kanel och sirapen i kastrullen. Rör ihop allt och låt sjuda på medelhög värme. Rabarbern ska bli lite mjukare och suga i sig av allt det härliga.
3) Gör smuldegen. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg.
4) Häll rabarbergojset i en pajform. Smula över smulpajsdegen och sedan är det skjuts in i ugnen. 200 grader i ca 15-20 minuter. Pajen ska få en gyllenbrun färg uppepå. Servera med vaniljsås. Sedan äter och njuter du! ♥
Jag dör nästan av dina kakbilder!Ska nog försöka göra denna. Mums , trevlig semester. =)
Låter galet gott!!som alltid hos dej :)) Trevlig helg ♡