Hörni!
Idag lagade jag något väldigt smaskigt till min man till lunch. Ja jag försöker åtminstone att vara en någorlunda fru när vi är hemma och laga lunch åt honom när han kommer hem. Han jobbar nämligen från Enköping denna veckan. Dock så är det han som oftast vill laga vardagsmaten. Han som inte kunde laga mat alls när vi träffades. Nu kan han massor. Han är väldigt intresserad av matlagning och har utvecklats massor. Men i alla fall….det var inte det jag skulle berätta om ju!
Chorizostroganoff och ris
RECEPT 4 portioner:
4 chorizokorvar eller någon annan lite starkare korv
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1 burk krossade tomater
1 msk dijonsenap
2 msk ketchup
salt
svartpeppar
1 liten burk creme fraiche
Gör såhär:
Dela korven i mindre bitar. Hacka löken. Stek korv så den får lite färg. Häll i löken ungefär halvvägs i korvstekandet så det får steka med och mjukna lite fint. Häll i krossade tomater, dijonsenap, ketchup och alla kryddor. Låt småkoka en stund, i ca 10 minuter. Häll sedan i creme fraiche och låt koka med i ytterligare 5 minuter. Servera med nykokt ris och strö gärna på lite hackad persilja.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
[…] som KORV på matagendan igår. En hel falukorv att göra vad man vill med. Min familj älskar min korvstroganoff så det hade ju kunnat vara ett alternativ men blööööök vad tråkigt det är att alltid göra […]