Sverigekaka

Igår bjöd ju jag tjejerna på Sverigekaka. Jag VET ju hur gott det är alltså, även om jag inte åt den igår så kände jag doften. Nästan så doften satte sig i gommen liksom. Helt fantastiskt! Anyway…. det är ju en höjdarkaka ur alla synpunkter. Luftig, så god, enkel och riktigt vacker också!

IMG_1402 IMG_1404 IMG_1406

RECEPT:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning:

100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på sprinformen, smörj och bröa resten av kanterna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka.

Fyllning:

1) Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är slätt.

Färdigställ kakan:

1) Låt kakan svalna. Skär kakan i mitten så du har ett lock och en botten.

2) Häll mjölkblandningen över botten. Häll lite i taget så kakan hinner suga i sig av det.

3) Lägg sedan på locket och pudra över florsocker.

IMG_1409 IMG_1413

Här nedan har jag gjort en liten video på tillvägagångssättet på själva kakan!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

678
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
inger wikander
8 years ago

Hej jag vill bara tacka för alla goa recept i går gjorde jag långpannebröd (super) i morron Sverigiekakan plus allt annat som jag bakat efter Dina recept.

Niiinis
Niiinis
Reply to  inger wikander
8 years ago

Men tack fina du! Vad glad jag blir att du gillar. Tack själv säger jag. ❤️

Mona
Mona
6 years ago

Denna kakan blir lika god med Glutenfri mjölmix, mjölkfritt margarin o sojamjölk jag brukar dock tillsätta lite maizena i såsen!! Tack för alla goda recept har provat många

Annika
Annika
Reply to  Mona
3 years ago

Ersatte du bara mjölet mot glutenfritt mjöl och samma mängd? 🙂

Astrid Lundqvist
Astrid Lundqvist
4 years ago

Söker efter en annan kaka du hade för ett tag sedan skulle smaka som
vaniljhjärtan.
Underbar god Sverige kaka

niiinis
niiinis
Reply to  Astrid Lundqvist
4 years ago

Här har du det: https://www.niiinis.se/2016/10/10/vanilj-och-citronrutor-i-langpanna/

Ett tips! Det finns en sökfunktion upp till vänster här på min sida. Det är de 3 vågräta strecken du ska klicka på då. Där kan du sedan söka på olika recept. ❤️

Carina
Carina
4 years ago

Gjorde denna med silviaglasyren och kokos uppe på, såå god!! 😍😍😍

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
4 years ago

Mums mums mums! 😋😋😋

Ingegerd
Ingegerd
3 years ago

Vi kallar den pensionärskaka 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Ingegerd
3 years ago

Kärt barn har många namn! 🥰

Gabrielle Nordin
Gabrielle Nordin
1 year ago

Jag brukar hälla hälften av såsen på botten och andra hälften på undersidan av toppen för ännu saftigare kaka 😊

Nästa inlägg

Godmorgon och vinnare!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x