Måste bjuda dig på godaste receptet på hallon och rabarberkaka. Den här är saftig, syrlig, söt och bara helt perfekt. Servera den till en vaniljsås eller lite vaniljglass så ska du få se på höjdare alltså!
Att toppa den med florsocker och färska myntablad är lite pricken över i:et!
RECEPT:
1 stång rabarber
1 dl frysta hallon
1 tsk potatismjöl
100 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
florsocker
myntablad (mina är från min egen odling)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en form,min är cirka 24 cm.
Tvätta och skala rabaerbern, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Ta fram hallon, jag använde frysta hallon. Smält smöret, låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i smöret och äggen. Rör tills du har en jämn smet, häll sedan allt i din form. Fördela ut rabarberna och hallonen och tryck ner dem lite i kakan.
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna lite. Pudra över florsocker och ha på några myntablad.
Serveras med vaniljvisp, vaniljsås, vaniljglass eller grädde.
Måste testa!