Jag vill tipsa om ytterligare ett recept på efterrätt. Smördeg är verkligen GRYMT. Det är så enkelt, det går så snabbt, det blir dessutom väldigt vackert. Man kan ju helt klart göra egen smördeg om man vill, det blir om än inte ÄNNU godare. Dock så är det ju lite trixigt med smördeg. Vi bakade ju Napoleonbakelser i Hela Sverige Bakar och fick en masterclass av Johan Sörberg på hur man bakar smördeg som blir riktigt bra. Det är ett himmelsens kavlande och kylande emellan. Vill man inte hålla på med det så finns det ju alltid smördeg att köpa.
Dessa smördegsknyten var verkligen en riktig höjdare. De är fyllda med cream cheese, rårörssocker, vaniljsocker, mörk choklad och hallon. Detta innehåll med den frasiga smördegen…. YUMMY!
RECEPT 4 SMÖRDEGSKNYTEN:
4 smördegsplattor
50 g mörk choklad (funkar med mjölkchoklad också)
50 g cream cheese
1 msk rårörssocker
2 tsk vaniljsocker
15-20 hallon
Gör såhär:
Blanda cream cheese, rårörssocker och vaniljsocker till en krämig smet. Fördela smeten på varje smördegsplatta. Hacka chokladen och fördela på plattorna. Avsluta med att lägga på hallonen. Vik sedan 2 av hörnen mot varandra. Lägg det enda hörnet över och tryck till lite så att det håller ihop under gräddningen. Lägg knytena på bakplåtpappersklädd plåt, grädda sedan i mitten av ugnen i 10-15 min i 225 grader. Servera gärna varma med vaniljsås eller vaniljglass.
Som den fikamänniska jag är kan jag inte annat än mma till dina inlägg, fina bilder med! =)
Som den fikamänniska jag är kan jag inte annat än mma till dina inlägg, fina bilder med! =)
Det ser otroligt gott ut!
Det ser otroligt gott ut!
Fråga, har gjort så fel med smördeg tidigare så, ska man kavla smördegen först? Tack för en bra blogg
Den ska kavlas maaaaaassor! Tack själv för att du läser.
NÄMEN fan vad trög jag är nu då! Inte om du köper färdig, då ska den inte kavlas alls. Det är bara när man bakar egen smördeg som den ska kavlas som satan.
Fråga, har gjort så fel med smördeg tidigare så, ska man kavla smördegen först? Tack för en bra blogg
Den ska kavlas maaaaaassor! Tack själv för att du läser.
NÄMEN fan vad trög jag är nu då! Inte om du köper färdig, då ska den inte kavlas alls. Det är bara när man bakar egen smördeg som den ska kavlas som satan.
Tack, känns skönt att veta att jag inte behöver jobba så mycket i värmen nu till nästa fråga. ..om man bara hittar frysta hallon, ska man försöka ”torka” dem så mycket som möjligt?
Tack, känns skönt att veta att jag inte behöver jobba så mycket i värmen nu till nästa fråga. ..om man bara hittar frysta hallon, ska man försöka ”torka” dem så mycket som möjligt?